Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kaizers Orchestra

Mer magisk i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONSERT: ROSKILDE (Dagbladet): Kaizers på Roskilde i fjor var noe helt spesielt. Et band i rå framdrift, for lengst norsk allemannseie, men med overrumplende slagkraft for nye, danske ører. Ikke rart de ble invitert tilbake.

Jan Ove Ottesen & co. er fortsatt i en momentum -situasjon i det danske markedet, men konserten natt til i går manglet likevel den magien som preget fjorårets opptreden - og Turbonegers konsert på den samme scenen tidligere på ettermiddagen for den saks skyld.

Ikke at det var noen dårlig Kaizers-konsert, langt derifra. Hits som «Ompa til du dør» og «Kontroll på Kontinentet» ble båret fram på hengivende vis av publikum. Men om det var overtenning fra bandet, tekniske problemer innledningsvis eller gradvis trøttere publikum (konserten startet 02.00) som jekket ned opplevelsen av det ellers godt innarbeidede showet til Kaizers et hakk, er ikke godt å si.

Som bonus fikk konsertpublikum uansett et av de mest bisarre samarbeidsprosjektene i moderne norsk rock da en halvnaken Knut «Euroboy» Schreiner midt i konserten ble invitert inn på scenen for å vise fram en kombinasjon av gamle turnferdigheter, jenka og den beryktede «OL-floka».