TØFFE TAK: Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus sammen med samboer Laila Merete Brox. De siste dagene har Blokkhus vært nødt til å slå av mobilen for å få få tid til familien.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TØFFE TAK: Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus sammen med samboer Laila Merete Brox. De siste dagene har Blokkhus vært nødt til å slå av mobilen for å få få tid til familien. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Kaizers-Terje ringte og ba om unnskyldning

Nå gleder Plumbo-Lars seg til Melodi Grand Prix.

(Dagbladet): - Det har vært noen hektiske dager, sier Lars-Erik Blokkhus.

Plumbo-vokalisten har fått både støtte og slakt etter sitt kontroversielle «Mokkamann»-utspill under lørdagens utdeling av Spellemannsprisen. Låta «Møkkamann» gikk imidlertid rett inn på førsteplass på iTunes og ifølge gruppas plateselskap er den nedlastet over 15 000 ganger.

Langflat - Vi synes jo selvfølgelig at det er bra at folk liker låta, men det var dumt at det skjedde på den måten. Sånn ble det jo, men vi kommer til å holde på som før med å spille konserter og reise rundt, sier Blokkhus.

Vokalisten har skværet opp med Madcon-gutta og avslører at han også har snakket med Kaizers Orchestra-gitarist Terje Røthing, som tømte glasset sitt over Blokkhus i rent raseri.

Musikken viktigst - Terje ringte meg personlig og ba om unnskyldning, så det er «no hard feelings». I bunnlinja er vi alle kolleger og det er musikken som er førsteprioriteten her, sier.

- Hva tenkte du da han ringte?

- Jeg ble jo veldig overrasket, for jeg har aldri vært sur eller sinna på ham. Jeg skjønner folks reaksjoner og Terje reagerte i sinne, så det kan jeg på en måte forstå. Men jeg er veldig glad for at han ringte, sier artisten.

Gleder seg til MGP Nå ser han og bandet frem mot sin opptreden i Melodi Grand Prix, der de skal fremføre låta «Ola Nordmann».

- Det er en gladlåt som handler om begrepet Ola Nordmann. Vi tar for oss Norge, at vi er glade i å gå turer i skog og mark, fiske, men også være best på fest. Vi skrev teksten for lenge siden og den har ingenting med det som skjedde i helga å gjøre, understreker Blokkhus.

ANGRER: Kaizers Orchestra-gitaristTerje Winterstø Røthing har uttalt at han angrer på helgens øl-kasting. Nå har han også ringt Lars-Erik Blokkhus for å beklage. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
ANGRER: Kaizers Orchestra-gitaristTerje Winterstø Røthing har uttalt at han angrer på helgens øl-kasting. Nå har han også ringt Lars-Erik Blokkhus for å beklage. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

- Har dere fått negative reaksjoner i forhold til teksten?

- Nei, bare positive reaksjoner fra folk som liker låta. Jeg tror folk kjenner seg veldig igjen i teksten. Vi gleder oss veldig til å være med og skal gjøre det beste for at det skal bli en bra kveld. Nå er det jo folket som bestemmer hvem som skal gå videre, så vi er litt usikre på hvordan det vil arte seg, men vi legger dette bak oss og ser fremover, sier vokalisten.