Kaizers utvider salgstida

Blir litt mindre «limited» etter leveringsrot.

LØSNER GREPET: Med «Våre demoner» har Kaizers Orchestra kastet seg over «limited edition»-salgstriket. Nå må de løsne grepet. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
LØSNER GREPET: Med «Våre demoner» har Kaizers Orchestra kastet seg over «limited edition»-salgstriket. Nå må de løsne grepet. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

(Dagbladet.no):CD-utgaven av «Våre demoner» skulle egentlig snart være umulig å få tak i.

Kaizers Orchestra valgte nemlig å gjøre utgivelsen av plata med ekstramateriale til en salgsgimmick, der cd-en bare skulle være tilgjengelig for salg i ei uke fra og med mandag denne uka. Men nå kan det virke som om bandets lanseringsknep har vært litt for smart.

For etter at flere butikker, blant annet i siddisrockernes hjemtrakter, har måttet vente helt til i dag med å få plata i hyllene - er de blitt tvunget til å utvide salgstida til og med onsdag.

- Vi fikk ikke plata før klokka elleve i dag, sier regionssjef Rolf N. Ravndal hos Playcom & Musikkverket i Stavanger- og Sandnes-området. Butikken er landets nest største landsdekkende musikkforhandler, med ca 50 utsalgssteder.

Midt i kjerneområdet

Han var svært misfornøyd med å måtte vente i tre dager på å få plata tilgjengelig for salg, der hvor antakelig bandet har flest potensielle kunder.

- Vi er midt i kjerneområdet, ja. Dette har nok ikke vært noe bra for verken bandet eller plateselskapet, sier Ravndal.

Rudolf Reim hos Kaizers plateselskap Petroleum records beklager at enkelte butikker ikke har fått platene i tide.

- Alt i alt har dette vært et morsomt forsøk som har skapt masse oppmerksomhet i en kort periode. Og på forhånd visste vi at det ville kunne bli logistiske utfordringer, sier Reim og fortsetter:

- Vi har inntrykk av at de fleste har fått de platene de skulle ha, men fordi andreopplaget av plata ble forsinket fra trykk var det dessverre enkelte butikker som ble skadelidende. Det beklager vi selvfølgelig sterkt, sier han.

- Hype et negativt ord

Førsteopplaget var på 6000 og andreopplaget på 2000 eksemplarer. I tillegg er det lagt ut 1000 vinylplater for salg - men disse selges så lenge beholdningen rekker. Filene legges ut for salg for all overskuelig framtid.

Men cd-ene trekkes altså tilbake fra salg etter onsdag.

- Har dette rotet vært en planlagt, siste dimensjon ved hypen og salgsgimmicken?

- Jeg synes hype er et veldig negativt ladet ord. Vi ønsket å gjøre noe som kunne skaffe litt ekstra oppmerksomhet, og det har vi lykkes med. Men dette med forsinkelsene var selvsagt ikke planlagt, sier Reim og legger til:

- Men dette har helt klart bydd på utfordringer, selv om det har vært en mye hyggeligere utfordring enn det å ikke selge plater.

Rolf N. Ravndal er glad for at han nå får tid på seg til å selge Kaizers «Demoner».

- Det var gledelige nyheter. Da får vi i alle fall en uke på oss til å selge plata.