Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kaizers vil ha Roskilde-revansje

Forrige spillejobb endte i mareritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om festivalsommeren

ROSKILDE (Dagbladet.no): I kveld har Kaizers Orchestra en av sine største spillejobber noensinne - på Roskildes oransje scene, før storkanonene Morrissey og Bob Dylan.

Og Kaizers vil ha revansje. Forrige gang bandet spilte på den danske festivalen gikk nemlig det meste skeis.

- Jeg vet ikke om publikum merket noe, men for oss var det et mareritt. Vi hadde store lydtekniske problemer, som gjorde det ekstremt vanskelig for oss. I tillegg spilte vi klokken to på natten, noe som ikke gjorde saken stort bedre, sier Janove Ottesen til Dagbladet.no.

- I angrepsposisjon

For Kaizers blir Roskilde-jobben ett av flere festival-høydepunkt denne sommeren.

Andre større festivaljobber inkluderer Arvika-festivalen i Sverige og Huntenpop i Nederland.

- Vi digger jo festivaler, ikke minst fordi man også får anledning til å henge litt med andre band, og at de også får muligheten til å se oss. Vi er headlinere på noen festivaler, og helt ukjente på andre. Det gjør godt å kunne være i angrepsposisjon av og til også.

THIRD TIME LUCKY: I 2003 gikk det meste galt for Kaizers Orchestra på Roskilde. Dette bildet er fra første opptreden på festivalen, i 2002. ARKIVFOTO: TORE BERGSAKER
THIRD TIME LUCKY: I 2003 gikk det meste galt for Kaizers Orchestra på Roskilde. Dette bildet er fra første opptreden på festivalen, i 2002. ARKIVFOTO: TORE BERGSAKER Vis mer

Ottesen kan også opplyse at flere andre Roskilde-artister tidligere har gitt bandet gode tilbakemeldinger.

- Jack White (The White Stripes/Raconteurs) stod ved siden av oss og ga tommelen opp forrige gang vi spilte på Quart, forteller han.

Ny bok og plate

Dette er ikke første gang et norsk band spiller på Roskildes største scene. Likevel mener Ottesen anledningen er svært spesiell.

- Vi har jo blitt et fenomen. Vi spiller alternativ musikk, og synger på en uforståelig dialekt på et uforståelig språk. Det er rimelig spesielt at vi har gjort det så stort i Europa - og spesielt Danmark - som vi faktisk har, sier han.

Til høsten kommer det en Kaizers Orchestra-bok, skrevet av journalist (og gitarist Geirs bror) Jan Zahl, og med bilder tatt av mangeårig Kaizers-fotograf Paal Audestad.

- Det er jævlig spesielt å få en bok om seg i en alder av 30 år. Hva blir det neste? En film?

I tillegg er det spilt inn demoer til et kommende album, som ulike plateselskap har fått høre på.

- Nå er det uptempo beatrock som gjelder, sier Ottesen.