Anmeldelse: «The Bay» på NRK

Kaldblodig drap i strålende krim

Andre runde av krimserien «The Bay» er som sesong én, guffen kvalitet på flere plan.

«The Bay»: Morven Christie er tilbake i rollen som tenåringsmor og etterforsker Lisa Armstrong i krimserien «The Bay». Trailer: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
The Bay, sesong 2
The Bay, sesong 2 Vis mer

«The Bay», sesong to

Krimserie

Tidspunkt: I NRK TV-appen fredag 26. mars, på NRK1 mandag 29. mars kl. 21:15
Beskrivelse: Guffen kvalitet på flere plan.
Kanal: NRK1 og NRK TV

«flere lag med mellommenneskelige drama, pluss strålende skuespillerprestasjoner»
Se alle anmeldelser

Plottene i moderne krimserier gir svært sjelden grunn til å rope ut i angst og glede, ettersom vi dessverre har sett, og vært med på å løst gåtene, mange ganger tidligere.

Men her er det et helt okay krimplot som bæres på en slags gyllen stol, ettersom drapet får god drahjelp av flere lag med mellommenneskelige drama, pluss strålende skuespillerprestasjoner. Ja, da snakker vi. Sånn er «The Bay».

Nerve og sorg

Vi sier ikke at denne serien er et gullfunn for all evighet, men den holder meget god kvalitet. Særs mye takket være hovedrollen som bæres med nerve, sorg, forbannelser, feil, grundighet, faenskap og voksenhet av Morven Christie i rollen som etterforsker Lisa Armstrong.

Hun oser troverdighet, lekenhet og modighet. Hun er virkelig ikke feilfri, men gjør sitt aller ypperste, både på kammeret og som meget forsmådd tobarnsmor, der datter Abbie og sønn Rob tidvis er en håndfull (som alle unger er og skal være). Men de er søte og greie også.

Ulver i mosen

I sesong to skjer det en bestialsk drap av en advokat under et grillparty, mens hans lille sønn er vitne til det bloddryppende. Hele advokatfamilien er samlet. Her er det ugler i mosen - nei, ikke ugler, mer ulver.

En av samfunns støtter drept på høylys ettermiddag, midt på sommeren, og hvem er den vesle som sykler kjapt av sted? Drapsmannen uten maske. Kaldblodig. Hvem utførte drapet? En proff? En i familien?

Og hvem er han fyren som driver og surrer rundt i gatene og utenfor huset, spionerende på Lisa og hennes to barn? Er det en hevner fra tidligere politidager, eller en idiot av en ektemann som er kommet tilbake for å spre ondskap og løgner?

Sober britisk

«The Bay» ble en suksess for tv-selskapet ITV da det kom med første sesong i 2019. Årets utgave er også verdt å bruke seks kvelder på – eller bamsemomse i én jafs.

I tillegg til nevnte Morven Christie er det hentet inn mange sobre britiske skuespillere som vi har sett i mange andre krimdrama og såpeserier tidligere. Mye kvalitet for pengene. Trist også. Herved advart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer