Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kalde føtter i sure sokker

Syltynn fjortisfilm, dryppende av feite klisjeer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Plumpe sexvitser kan være morsomme, forutsatt at de består av et minimum av vidd. Her fins det snaut vanvidd!

Dette er filmen som får «Lange, flate ballær» til å framstå stor dramakunst. Dette er også filmen som skulle krone TV 2s lite vellykte «Filmstjerne»-satsing, og man må bare innrømme at den står i stil med konseptet for øvrig.

Tynt manus

Farser kan males med for bred pensel, slik at poengene, vitsene, morsomhetene eller punchlinene faller til jorda som - nettopp - døde kalkuner. Manuset er syltynt, men drypper samtidig av feite klisjeer.

Vi er i Harryland, der rånere sklir på de glatte Elvis-skoa i den dype snøen. En av de mest bebartede, Kalle (Lasse Valdal), er nettopp hjemkommen fra Junaiten der har han tjent seg rik på Lick-a-Baum, en slags Wunderbaum for de oralfikserte. Han kaster sneipen i snøen og blikket på den platinablonde Trine (Sarah Elise Steensby), men hun har lovet seg bort til Christer (Andreas Blix Henriksen) som kjører en teit veteranvarebil og nesten ikke kan få den opp. Den , ja.

Christer plages av for tidlig sædavgang, og - kryssklipp til neste scene - søler når han spruter spraybokskrem i kakaoen. Spraybokser er for øvrig en skikkelig morosak i denne filmen. De kan brukes til så mangt (hø hø!). Eksplodere kan de også (hø hø hø!).

Familieidyll

Her fins også en ung femme fatale (Hanna Kavli Lund) med en trøndersk storfamilie som får de gode, gamle familieopptrinnene til Wam & Vennerød til å fortone seg som idyller. Foreldretypene i filmen er et kapittel for seg. Hva med prestefaren (Benny Borg) som forærer sin sønn en Uppblåsbara Barbara og et helt verktøysett av dildoer, eller bikermoren (Brit Elisabeth Haagensli) som blir bedt om å rydde på rommet sitt når hun tilbyr barna en joint? Her er ting snudd på huet, gett!

FAMILIEMANN:  Benny Borg som prest med spesielle interesser.
FAMILIEMANN: Benny Borg som prest med spesielle interesser. Vis mer

Personinstruksjonen er gjennomgående dårlig; det ser ut som om de unge skuespillerne faller ut av illusjonen innimellom og strever med å plassere hendene sine mens replikkene liksom vokser i munnen på dem. Scenografien er nesten museal i sin bruk av 50-60-tallsklisjeer. Helheten er - på tross av Alexander Eiks maniske flørting med synd og sex - pinlig usexy. Synd!