Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Kalde Føtter» ingen trussel for «Fritt Vilt»

Men produsenten er fornøyd med besøket. Møt «Kalde Føtter»-regissøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to uker siden åpnet «Fritt Vilt» med rekordbesøk på norske kinoer: 55 802 mennesker så skrekkfilmen i premierehelga. Fullt så bra gikk det ikke med «Kalde Føtter, som hadde premiere fredag.

14 773 fant veien til kinosalene for å se den romantiske komedien. Det synes produsent Brede Hovland er helt greit.

- Det er et OK tall. Nå nærmer det seg kinodagen, og vi regner med at det blir et ganske bra besøk da også, sier han og sikter til Den Store Kinodagen, som går av stabelen over hele Norge på lørdag.

Nummer tre i helga

«Kalde Føtter» plasserer seg som nummer tre av helgas filmer, slått av «Villdyr» (15 540 besøkende) og «Fritt Vilt» (26 462 besøkende).

- Dere kunne ikke måle dere med Fritt Vilt?

- Nei, men «Fritt Vilt» er jo en kjempesuksess. Vi hadde aldri slike målsetninger. Vi er veldig fornøyde, sier Hovland.

Han sier at de ikke hadde satt seg et bestemt antall kinogjengere som mål den første helga.

TREDJEPLASS: «Kalde Føtter» var den tredje mest sette filmen på norske kinoer i helga. Her er Andreas Blix Henriksen og Hanna Kavli Lund i en intim scene. Foto: NORDISK FILM
TREDJEPLASS: «Kalde Føtter» var den tredje mest sette filmen på norske kinoer i helga. Her er Andreas Blix Henriksen og Hanna Kavli Lund i en intim scene. Foto: NORDISK FILM Vis mer

Hovedrollene i «Kalde Føtter» spilles av Sarah Elise Steensby og Andreas Blix Henriksen, som vant realityserien «Filmstjerne» på TV2 i fjor.

Nettmøte

Filmen har fått nokså middelmådige kritikker i de største avisene. Dagbladets anmelder mener filmen er «en syltynn fjortisfilm, dryppende av fete klisjeer.», og spanderte kun terningkast én.

- Akersgata har ikke gitt oss gode kritikker. Men vi har fått alle mulige terningkast, seks i Rogalands Avis. Det er vi veldig fornøyde med. Vi har aldri påstått at dette er en kritikerfilm, sier Hovland.

Klokka 13:00 møter regissør Alexander Eik leserne til nettmøte. Still spørsmål her.

FORNØYD: Produsent Brede Hovland er godt fornøyd med besøket i åpningshelga.