Anmeldelse: Celine Dion - «Courage»

Kalkulert voksen-EDM

Første engelskspråklige album på seks år - med norsk hjelp.

VERDENSTURNÉ: Kanadiske Céline Dion startet verdensturneen «Courage World Tour» i Quebec City 18. september. I august neste år gjør hun to konserter i Norge. Foto: Jacques Boissinot / NTB Scanpix
VERDENSTURNÉ: Kanadiske Céline Dion startet verdensturneen «Courage World Tour» i Quebec City 18. september. I august neste år gjør hun to konserter i Norge. Foto: Jacques Boissinot / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Når artister som Céline Dion (51) skal gi ut plate, er det gjerne en hel bataljon av låtskrivere og produsenter som står bak. Til dette albumet satt hun på forhånd med 48 låtbidrag som ble til 20 (hvorav fire bonuslåter). Resultatet blir ofte deretter. For mange kokker blir ofte mye søl.

Når det er nevnt, så må det også bemerkes at den beste låten på dette albumet, r'n'b-inspirerte «How Did You Get Here», med blåsere og strykere, har hele sju låtskrivere. Blant disse er flere fra bandet The New Royales - blant andre Eminem- og 50 Cent-produsent DJ Khalil og Liz Rodrigues. Dessverre er ikke låten representativ for hva Dion står for på dette albumet.

250 millioner

Dion har solgt over 250 millioner plater, og er dermed den mestselgende kvinnelige artist noensinne. Hun huskes for låter som «My Heart Will Go On» fra «Titanic»-filmen, «The Power of Love» og «All By Myself».

Dagens lyttemønster legger et stort press på artistene om å ha de gode låtene og derfor også de gode låtskriverne. I disse strømmetider er det åpenbart mye viktigere enn et gjennomarbeidet album.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer