Kalkun-dronningen

Madonna er nok en gang nominert som verste skuespillerinne, denne gangen for filmen «Swept Away». Hun er også dobbelt kalkun-nominert for innsatsen i den siste James Bond-filmen.

I kveld kunngjøres det hvem som nomineres til Oscar for innsatsen i filmåret 2003. Der er neppe Madonna med. Hun fortsetter i stedet en årelang tradisjon når det gjelder å bli nominert til årets verste kalkunfilmer i USA.

Tidenes verste

Hvert eneste år siden 1980 har The Golden Raspberry Foundation dagen før Oscar-nominasjonene kunngjort hvem som er amerikansk films verstinger. 22. mars, dagen før selveste Oscar-utdelingen, blir det klart hvem som vinner de forskjellige prisene i kalkunklassen.

Madonna har gode odds. I tillegg til «Swept Away» som hennes mann Guy Ritchie har regissert, er hun nominert for verste birolle i den siste James Bond-filmen. Hun kan også få en kalkunpris for musikken til filmen. Som om ikke det er nok ble Madonna i fjor sommer også kåret til tidenes dårligste skuespillerinne noensinne.

Tidligere er Madonna nominert hele 11 ganger, og hun har vunnet kalkunpriser 6 ganger. Det er likevel langt igjen til hun slår sin mannlige kollega Sylvester Stallone som har vært nominert 29 ganger og vunnet 9 priser i kalkunklassen siden 1980.

Tøft Murphy-år

Madonna er likevel ikke den eneste som får gjennomgå i årets nominasjoner.

Jennifer Lopez er nominert for filmen «Maid in Manhattan». Britney Spears for filmdebuten i «Crossroads», Roberto Benigni for innsatsen i «Pinocchio». George Lucas' siste «Star Wars»-film er også med på lista. Lukas er nominert som fjorårets dårligste regissør. Det er også Guy Ritchie for «Swept Away». Eddie Murphy har det heller ikke lett: Han er nominert i klassen for den verste mannlige hovedrollen i fjor for innsatsen i filmen «Adventures of Pluto Nash». Filmen var heller ikke en kinosuksess i USA. Den kostet 85 millioner dollar å lage, men dro inn bare 5 mill. dollar i billettinntekter.

NOMINERT: Madonna er nominert i tre kategorier for årets verste i amerikansk filmbransje. Eddie Murphy og Jennifer Lopez er også kandidater.