Kalle Lisberg er den nye P4-sjefen

Tv3-sjef Kalle Lisberg overtar nå som radiosjef i P4. Det ble klart etter et styremøte i radiokanalen i går kveld. kalle Lisberg startet i sin tid P4 sammen med Svein larsen, som Lisberg nå altså overtar etter.

Lisberg har likevel ikke kuttet alle bånd til TV3, han har fra 4. januar neste år permisjon fra sin jobb som adm. direktør. Lisberg får også selskap av Ole Johan Sjåstad, som overtar som ny markedsjef etter Rune Remøy.

Høsten har vært svært turbulent for P4, som har opplevd at såvel kanalesjef Svein Larsen og programsjef Svein Torgersen sa takk for seg. Samtidig har det vært en generell uro i radiokanalen etter forslag til nedskjæringer i stab og budsjett ble kjent.

Rik

Det var få som trodd på at P4 skulle bli god butikk, men Lisberg og Larsen gjorde alle spådommer til skamme da de valgte å satse på radiokanalen.

Høsten 1996 solgte Lisberg halvparten av aksjene i P4 i forbindelse med at radiokanalen ble notert på Børsen. I fjor sto Lisberg notert med en formue på nesten 13 millioner og en inntekt på bortimot åtte.

Mannen som er blitt karakterisert som «vulgærguru» har en fortid fra NRK, Dagbladet forlaget Cappelen før han tok steget over i Ingress TV, P4 og TV3. Og nå altså P4.

Dagbladet prøvde å komme i kontakt med P4s styreformann Lars Uno Thulin for en kommentar - uten resultat.

I pressemeldingen etter styremøtet i P4 heter det at de ansattes representanter «fremførte en del endringsforslag og fikk gjennomslag for at det oppprettes en egen kveldsreporterstilling i Oslo som skal jobbe nyheter og morgensending». Framtida får vise om det er tilstrekkelig til å døyve de ansattes misnøye.