Mote:

Kaller disse en genistrek

Crocs og Balenciaga går sammen om en ny sko av den mer unike sorten. Moteekspert mener samarbeidet er en genistrek, men prisen kan bli stiv.

UNIK: Det nye samarbeidet mellom Crocs og Balenciaga er kanskje ikke for den som ønsker å gå under radaren. FOTO: Balenciaga.
UNIK: Det nye samarbeidet mellom Crocs og Balenciaga er kanskje ikke for den som ønsker å gå under radaren. FOTO: Balenciaga. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samarbeid mellom store motehus har blitt mer og mer vanlig. H&M har gjennom åra samarbeidet med motehus som Versace og Balmain, Dior og Nike har gått sammen, og det samme har Louis Vuitton og Supreme.

Et av samarbeidene som har fått mye oppmerksomhet er det mellom det høyt respekterte motehuset Balenciaga, og det tidvis utskjelte fottøyselskapet Crocs, som noen nordmenn regner som «harry».

De to samarbeidet for første gang i 2017, og har nå gått sammen om et nytt samarbeid for Balenciagas 2022-kolleksjon. Under et moteshow for sistnevnte på søndag, ble det vist fram et nytt skopar verden aldri har sett maken til - nemlig en Crocs-sandal med høy hæl. Det melder blant andre Complex.

Forventer stiv pris

Crocs er ikke fremmed for uventede samarbeid, og har tidligere samarbeidet med blant andre Justin Bieber og hurtigmatkjeden KFC om ulike sandal-design.

Det forrige samarbeidet mellom de to selskapene resulterte blant annet i en platåsko-utgave av Crocsene. Disse skal ha blitt utsolgt før de engang var klare for butikkene, og hadde en pris på 850 dollar, som etter dagens valutakurs tilsvarer om lag sju tusen kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer