<strong>Fan med forbehold:</strong> Forfatter Tore Renberg er kjempefan av Morrissey, men mener artisten er en løs kanon man må se på med en viss overbærenhet. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
Fan med forbehold: Forfatter Tore Renberg er kjempefan av Morrissey, men mener artisten er en løs kanon man må se på med en viss overbærenhet. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Kaller Morrissey en løs kanon

Morrissey på scenen: "Massakren i Norge er ingenting sammenlignet med det som skjer på McDonald's og KFC hver dag". Kjempefan Tore Renberg sier at artisten bare vrøvler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Med sine mange kontroversielle uttalelser, har artisten Steven Patrick Morrissey (52) skaffet seg flere fiender enn venner de siste 30 årene.

Nå har The Smiths-legenden pådratt seg vrede igjen, da han under en konsert i Polen søndag kveld fastslo at massakrene i Oslo og på Utøya ikke kan sammenlignes med antallet dyr som daglig drepes av hurtigmatkjedene, ifølge Daily Mirror.

Viser avsky Da han introduserte låta «Meat is Murder», uttalte den helhjerta vegetarianeren følgende:

- Vi lever alle i en morderisk verden, som hendelsene i Norge har vist. Likevel er dette ingenting sammenlignet med hva som skjer på McDonald's og Kentucky Fried Shit hver dag.

Flere som var på konserten har siden vist sin avsky over utsagnet på artistens fanforum.

- En løs kanon Forfatter Tore Renberg, som er kjent for å være en helfrelst Morrissey-fan, sier til Dagbladet at en må avskrive Morrisseys utsagn som rent vrøvl.
- Alle er enige om at dette er utrolig usmakelig. Det lar seg ikke gjøre å komme med en slik sammenligning. Timingen er også forferdelig, sier Renberg, men er ikke overrasket over nok et merkelig utspill.

- Han er en løs kanon. En gang havnet Morrissey i en rasismedebatt. Han har for vane å gå på scenen og gjøre de mest ekstreme ting, som å stoppe en konsert fordi han lukter kjøtt, sier Renberg.

Renberg sier han er stor fan:
- Men det innebærer å se på Morrissey med en slags overbærenhet for uttalelser han kommer med som er i kategorien håpløse.

Fanatisk Ifølge Morrisseys talsperson vil ikke 52-åringen kommentere det kontroversielle utsagnet ytterligere, skriver Daily Mirror.

- Han mener utsagnet taler for seg selv.

Vegetarianeren Morrissey er kjent for å være fanatisk i sine synspunkter rundt kjøttindustrien.

I forkant av en konsert i Middlesbrough tidligere denne måneden krevde han at alle måtte kroppsvisiteres for å forhindre at de hadde med seg noen kjøttprodukter inn i konsertsalen.


<strong>Provoserer:</strong> Steven Patrick Morrissey provoserte under konsert i Polen søndag kveld.  Foto: Adrian Øhrn Johansen/ Dagbladet.
Provoserer: Steven Patrick Morrissey provoserte under konsert i Polen søndag kveld. Foto: Adrian Øhrn Johansen/ Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer