Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kaller opp barna etter doplanger

Britiske foreldre lar seg inspirere av «Breaking Bad».

INSPIRERER: Den suksessfulle serien «Breaking Bad» har siden 2008 vært en av verdens mest populære serier. Nå avslører lista over de mest pupulære babynavnene i Storbritannia at stadig flere lar seg inspirere av serien når de skal velge navn til sine nyfødte. Foto: Scanpix
INSPIRERER: Den suksessfulle serien «Breaking Bad» har siden 2008 vært en av verdens mest populære serier. Nå avslører lista over de mest pupulære babynavnene i Storbritannia at stadig flere lar seg inspirere av serien når de skal velge navn til sine nyfødte. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Suksesserien «Breaking Bad» har tatt verden med storm, og har siden 2008 vært en av verdens mest populære serier. Den har vunnet Emmy-pris for beste drama, blitt hyllet av kritikerne, og skal man tro navnestatistikken i Storbritannia har serien også inspirert mang et nybakt foreldrepars navnevalg.

På nettsiden BabyCentres liste over årets mest populære babynavn kan man se at «Jesse» og «Skyler» er mer populære enn noensinne, trolig takket vært seriens enorme popularitet. To av hovedkarakterene i «Breaking Bad» heter nemlig nettopp Jessie og Skyler.

Navnet Jessie hadde en økning på 13 prosent fra i fjor, mens Skylers popularitet har økt med hele 70 prosent.

Ifølge BabyCentres redaktør, Sarah Barrett er det ingen overraskelse at så mange har latt seg inspirere av sin favorittserie:

- Inspirasjonen til ditt barns navn kan komme fra mange steder, derfor er det ikke overraskende at en serie som «Breaking Bad», som har vært enormt populær, har påvirket manges navnevalg i år, sier hun ifølge Salon.

Breaking Bad er ikke den eneste serien som inspirerer foreldres valg av navn til sine små. Også navn fra den populære serien «Game of Thrones» og «Homeland» klatrer oppover lista over de mest populære babynavnene i Storbritannia.

Her til lands ser det ikke ut til at denne navnetrenden har slått like godt an. Ifølge SSBs navnestatistikk finnes det færre enn fire eller ingen i Norge som heter Skyler, mens det er 90 norske menn og kvinner som har Jessie som fornavn.