GRØSSER: «It Comes At Night» vil gjøre deg livredd, lover filmskribent Nick Schager. Grøsseren har norgespremiere 30. juni. Vis mer

«It Comes At Night»

Kalles årets skumleste film.
- Vil skremme livskiten ut av deg

«It Comes At Night» gir filmanmelderne ståpels. 

(Dagbladet): 30. juni har den Trey Edward Shults-regisserte grøsseren «It Comes At Night» premiere på norske kinoer.

Filmanmeldelsene har begynt å renne inn, og mye tyder på at dem som søker et avbrekk fra sommervarmen vil finne rikelig med kulde inne i kinomørket.

«Vilt skremmende», «Dypt urovekkende» og «Årets skumleste film» er blant konklusjonene som er å finne i anmeldernes dom over grøsseren.

IGNs Alex Welch skriver at han fikk en fysisk reaksjon etter å ha sett filmen:

- Hele kroppen min ristet - fra øyeblikket jeg reiste meg fra kinosetet, hele veien hjem, til jeg sovnet et par timer seinere.

The Daily Beasts filmskribent Nick Shager går så langt som å slå fast følgende:

- «It Comes At Night» vil skremme livskiten ut av deg.

Mystisk pest

Filmen handler om en familie på fire som forskanser seg i et avsidesliggende hus i skogen, i et desperat forsøk på å slippe unna en mystisk pest som herjer verden, skriver The Daily Beast.

Paul, kona Sarah, deres 17 år gamle sønn Travis og Sarahs far Bud er husets beboere ved filmens start, men Bud trekker sitt siste åndedrag allerede i filmens første scene.

De tre gjenlevende er ikke lenge alene i hytta, før de får selskap av en ung mann som søker tilflukt for seg og sin familie. Paul bestemmer seg for å slippe dem inn, men mistenksomhet og uro sprer seg kjapt i hytta.

SKREKK-AKTUELLE: (Fra venstre) Carmen Ejogo, regissør Trey Edward Shults, Riley Keough og Christopher Abbott
er aktuelle med grøsseren «It Comes At Night». Foto: NTB Scanpix
SKREKK-AKTUELLE: (Fra venstre) Carmen Ejogo, regissør Trey Edward Shults, Riley Keough og Christopher Abbott er aktuelle med grøsseren «It Comes At Night». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Elvis-barnebarn

På rollelista finner vi blant andre Riley Keough (28), barnebarnet til Elvis Presley.

I et intervju med Fox News sier Keough at hun ikke føler på et stort forventningspress, til tross for at hun er etterkommer av en av verdenshistoriens mest kjente underholdere.

- Jeg prøver bare å spille skuespill. Jeg tror kanskje at det ville vært stress hvis jeg var musiker, men jeg kjenner egentlig ikke på det, sier 28-åringen til nettstedet.

Blant Keoughs «It Comes At Night»-kolleger, finner vi navn som Joel Edgerton (to «Star Wars»-filmer, «Midnight Special»), Christopher Abbott («Girls») og Carmen Ejogo («Fabeldyr og hvor de er å finne»).

En av Abbotts tidligere «Girls»-kolleger, Allison Williams (29), er forøvrig også grøsser-aktuell i år. Hun medvirker i filmen «Get Out», som blir stemplet som «årets beste skrekkfilm» av Dagbladets anmelder.

Personlig inspirasjon

«It Comes At Night» er regissør Trey Edward Shults' andre spillefilm. Hans debut som regissør, «Krisha» fra 2015, vant to priser under filmfestivalen South by Southwest samme år.

Filmen ble også plukket ut til konkurranseprogrammet under til Filmfestivalen i Cannes.

I et ferskt intervju med Chicago Tribune forteller Shults at en del av historien er inspirert av hans eget liv.

28-åringen forteller at han hadde et komplisert forhold til sin biologiske far, og at de ikke hadde snakket sammen i åtte-ni år da han fant ut at faren hadde kreft.

Shults oppsøkte faren på dødsleiet, og prøvde å hjelpe ham med å finne fred før han døde.

- To måneder seinere begynte jeg å skrive «It Comes At Night», og scenen i starten av filmen (der Sarah sier farvel til sin egen syke far, journ. anm.) er nærmest helt lik mitt eget farvel, sier regissøren til Chicago Tribune.

BLIR UVEL: Filmen «Raw» handler om en veterinærstudent som går fra å være vegetarianer til å spise menneskekjøtt. Filmen er regissert av prisbelønte Julia Ducournau. Vi advarer mot sterke bilder.Vis mer Vis mer Vis mer