FAVORITT: Beyoncé var den store favoritten før årets «Grammy»-utdeling, men tapte den gjeveste prisen til britiske Adele. Foto: Shutterstock
FAVORITT: Beyoncé var den store favoritten før årets «Grammy»-utdeling, men tapte den gjeveste prisen til britiske Adele. Foto: ShutterstockVis mer

«Grammy» Awards 2017:

Kalte Beyoncè «modelltype» framfor sanger. Nå angrer han

Carlos Santana: - Jeg har den største respekt for henne. 

(Dagbladet): Veteranen Carlos Santanas utsagn om at Beyoncè ikke var en ordentlig sanger etter den 59. «Grammy»-prisutdelingen i Los Angeles i California har ikke gått upåaktet hen.

- Hun er mer den «modelltypen». Hun opptrer for å vise fram en fin kjole, og er dermed ikke en sanger, uttalte blant annet Santana til det australske nyhetsbyrået AAP.

Bakgrunnen for uttalelsen var prisbråket etter at Adele vant den gjeveste «Grammy»- prisen «Årets album». Før utdelingen var det Beyoncé som hadde vært den store «snakkisen» og fansens favoritt for å motta denne prisen.

Prisbråk

Beyoncès fans raste etter kåringa og kritiserte Adele da de mente albumet «Lemonade» burde ha vunnet på grunn av det politiske og personlige innholdet i låtene.

Santana derimot strakte ut en hånd til Adele, som ble nattens store vinner med hele fem priser.

- Jeg mener Adele vant fordi hun kan synge. Beyoncè er vakker å se på, men hun er ingen artist, sa han til AAP.

Han sa også at han mener Adele verken trenger dansere eller andre rekvisitter for å imponere.

- Hun trengte bare å stå der og synge, derfor vant hun, sa han.

Meksikanske Carlos Santana, som er anerkjent som en av verdens beste gitarister, vant selv intet mindre enn åtte «Grammy»-priser i 2000.

Santana ble kjent med sitt band Santana Blues Band på 1960-70 tallet og oppnådde stor suksess ved å blande salsa, rock, blues og jazz. Med albumet «Supernatural» opplevde han fornyet popularitet og rosende kritikker sent på 90-tallet. Han har solgt rundt 80 millioner album verden over.

Bøyer seg i støvet

Santanas kommentar om Beyoncé er blitt hyppig omtalt på Twitter og i flere store medier etter utdelingen.

BEKLAGER: Musiker Carlos Santana bøyer seg i støvet etter kommentaren om Beyoncé Knowles. Foto: Shutterstock 
BEKLAGER: Musiker Carlos Santana bøyer seg i støvet etter kommentaren om Beyoncé Knowles. Foto: Shutterstock  Vis mer

Ifølge Vulture ønsker nå Santana å komme seg litt bort fra den brennende sola og melder en beklagelse på Twitter:

«Kommentaren min om Beyoncè» ble dessverre tatt ut av kontekst. Jeg har den største respekt for henne som artist og som person. Hun fortjener alle utmerkelsene hun får», skrev han.