Leo Ajkic og Human Rights Service

Kalte NRK-profil islamist, skylder på å ha drukket alkohol

- En opptreden kan knapt bli flauere, og jeg er dypt skamfull, sier HRS-redaktør Nina Hjerpset-Østli etter utblåsningen mot Leo Ajkic.

GLEDER SEG OVER PRISEN: Leo Ajkic forteller at han ikke går inn i diskusjoner på sosiale medier. Jeg tar det chill og gleder meg over prisen, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLEDER SEG OVER PRISEN: Leo Ajkic forteller at han ikke går inn i diskusjoner på sosiale medier. Jeg tar det chill og gleder meg over prisen, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag ble NRK-programleder Leo Ajkic tildelt Fritt Ords Honnørpris for sitt kritikerroste program «Flukt». Ifølge stiftelsen Fritt Ord har Ajkic skapt stor innsikt i flyktningers situasjon, og tilført innvandrings- og integreringsdebatten nye perspektiver.

I en Facebook-tråd onsdag skrev derimot Nina Hjerpset-Østlie, redaktør av nettsiden til Human Rights Service, at Leo Ajkic var en islamist og ga uttrykk for at han ikke fortjente prisen.

«Etter min mening er han er en islamist. Punktum. Jeg har ikke sett noe som helst som motbeviser det. Og da er han et problem», skrev Hjerpset-Østlie blant annet.

En islamist er en person som står for en politisk ideologi hvor samfunnet styres av islam, blant annet med innføring av Sharia-lovgivning.

Hjerpset-Østlie, som også er spaltist for Aftenposten og Minerva, begrunnet videre islamist-påstanden med at «han er for eksempel for tildekning».

Senere i diskusjonen skrev hun «vi kommer ikke til å la oss kue av religion eller autoritære retninger uten å ta til voldelig motmæle».

Flau og skamfull

I dag legger hun seg langflat i Facebook-tråden og i et innlegg på Minervanett under tittelen: «Sosiale medier og dum dame».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer