Kalte Sumaya Jirde Ali «korrupt kakerlakk». Nå er hun dømt

Retten mente uttalelsen var grovt sjikanerende, og utgjorde et stort skadepotensial.

UTSATT FOR HETS: Sumaya Jirde Ali er en nettdebattant og en talsperson for minoritetsgrupper. Her leser hun fra boka «Melanin hvitere enn blekemiddel» under Aschehougs høstliste i Oslo i fjor høst. Foto: NTB scanpix
UTSATT FOR HETS: Sumaya Jirde Ali er en nettdebattant og en talsperson for minoritetsgrupper. Her leser hun fra boka «Melanin hvitere enn blekemiddel» under Aschehougs høstliste i Oslo i fjor høst. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 71 år gammel kvinne fra Bergen er blitt dømt for å ha kalt Sumaya Jirde Ali en «korrupt kakerlakk». Det melder Bergens Tidende i dag.

«Korrupt kakerlakk»

- Jeg er ikke rasist, men de som kommer til Norge, må oppføre seg skikkelig. Jeg angrer ingenting, har den tiltalte kvinnen tidligere uttalt til Bergensavisen.

Utsagnet ble skrevet i kommentarfeltet under et innlegg om samfunnsdebattanten og forfatteren Sumaya Jirde Ali på Facebook i fjor høst.

Ordlyden i utsagnet som kvinnen nå er dømt for, lyder som følger: «Fandens svarte avkom reis tilbake til Somalia og bli der din korrupte kakerlakk.»

Nå er kvinnen dømt til 24 dagers betinget fengsel, i tillegg til å måtte betale en bot på 10 000 kroner. Hun må også betale saksomkostninger på 2000 kroner.

Sumaya Jirde Ali forklarte seg i retten forrige mandag. Der fortalte hun at hun opplever utsagnet som hatefullt, og dehumaniserende.

- Når man reduserer noen til noe så ubetydelig og unyttig, åpner man for at det er greit å skrive noe slikt til meg. Jeg opplever dette som hatefullt, truende og aggressivt, sa hun, ifølge Bergens Tidende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer