Kameler uten baller

Det nærmeste de fleste av oss kommer kameler, er at vi må svelge en og annen. I sjuende episode av serien «Veterinærene i Afrika» var Trude Mo-stues oppdrag å kastrere noen av disse digre, snodige dyra.

Programmet bekreftet mistanken om at dette er slitsomt og vanskelig arbeid. Dessuten ble det god tv-underholdning. Etter to uker med tv-fotball hver kveld, er det vanskelig å frigjøre seg fra fotballklisjeene. Derfor slår vi fast at det ble scoring for Trude fra Ski og BBC i går kveld; den norske veterinæren skapte mer spenning og moro i løpet av en halv time enn det norske fotball-landslaget greide på 270 minutter.

Under en to dagers EM-pause - de første fotballfrie dagene på to uker - er det selvsagt mulig å kurere abstinensen med videokassetter med tidligere EM- og VM-høydepunkter.

Men det går også an å lete i programoversikten, og da viser det seg at det sendes gode programmer som ikke handler om ballspill.

Opera-nytt

Tv-kanalene er allerede godt i gang med sesongen der mange av programmene er merket (R) for reprise, men ikke alt som sendes er oppvarmet graut.

NRK holder som vanlig «Sommeråpent» på denne tida av året, og i går satset programlederparet Arnhild Myklebust Eggen og Jon Gelius på nyheten om hvordan operaen i Bjørvika skal se ut.

I et par glimt fikk vi se noen danske og norske finalister, før den travle kulturminister Ellen Horn åpnet konvolutten. Så ble det reportasjer om «såpeoperaen» og intervjuer med statsministeren, operasjefen og den norske vinneren - alt det vi forventer å få av NRK i en sådan stund, bortsett fra et feilskjær på slutten:

- Det gjenstår å se om det blir noe av dette bygget, da, avrundet Eggen, ganske så kjekt. Hun må gjerne jekke seg litt ned.

Over og ut

Denne kvelden handlet det også om norske tapere, og i nyhets- og sportssendinger fikk vi møte en sympatisk landslagssjef og en del oppskrytte, overbetalte norske fotballspillere, på vei hjem til annerledeslandet de kommer fra.

Tilbake i EM-turneringa er åtte lag som alle har vist at de kan score mål. Vi gleder oss til fortsettelsen som kommer på tv allerede i morgen.

Da er det vinn eller forsvinn. Trøsten får være at også bedre fotballnasjoner enn Norge må sluke en kamel eller to. Dessuten vant vi jo kampen om operaen.