Kamp mot alderen

Madonna er redd for å bli oppfattet som gammel.

Popdronningen skulle fått en pris for lang og tro tjeneste under Brit Awards onsdag kveld. Madonna er imidlertid redd for å bli sett på som gammel og at karrieren går mot slutten, så hun takken nei til The Lifetime Achievement Award, melder Sky News.

43-åringen ble spurt om å motta prisen som en påskjønnelse for hennes 18 år lange karriere som startet med hiten «Holiday» i 1984.

Ifølge The Sun nekten hun blankt, så prisen gikk til Sting (50) i steden. Men han er tydelig også redd for å bli oppfattet som en musiker med karrieren på hell. Han forlangte nemlig at prisen skulle kalles Outstanding Contribution i steden. Popstjernene har med andre ord ingen problemer med å diktere bransjen.

Paul McCartney takket nei av samme grunn for to år siden. Prisen gikk da i steden til de aldrende (?) jentene i Spice Girls.

Årets vinnere

Dido, som toppet salgslistene med sitt «No Angel»-album i fjor, fikk pris for beste britiske kvinnelige soloartist og beste britiske album. Kylie Minogue ble beste internasjonale soloartist i kvinneklassen, og vant prisen for beste internasjonale album med «Fever». Som sedvanlig stilte den australske stjernen i minimalt med klær, i noe som liknet på et korsett og med sølvstøvletter på beina.

Flest nominasjoner hadde gruppa Gorillaz, seks i alt, og de opptrådte med et sceneshow som ifølge BBC skal ha kostet fire millioner kroner å produsere. Gruppa vant derimot ingen priser.

Travis ble beste britiske gruppe, Destiny's Child beste internasjonale gruppe, The Strokes beste internasjonale nykommer og Blue beste britiske nykommer.

Robbie Williams fikk, ikke uventet, prisen som beste britiske mannlige solartist, Shaggy ble beste internasjonale mannlige soloartist, mens den irske guttegruppa Westlife ble kåret til beste popband.

GAMMEL? Madonna er redd for å bli oppfattet som aldrende, og takket nei til en Brit Awards-pris.
PÅ ÉN BETINGELSE: Sting ville derimot ha prisen, men bare dersom de endret navnet på den.
BESTE BRITISKE KVINNE: Dido.
BESTE UTENLANDSKE KVINNE: Kylie Minogue.
BESTE BRITISKE MANN: Robbie Williams.