Kamp mot fattigdom

I en artikkel i The Independent skrev statsminister Tony Blair: «Hvis vi ikke klarer å heve levestandarden for de fattigste, har vi mislyktes som regjering.» Han sa det samme da han la fram planene om en egen aksjonsgruppe innenfor regjeringen. Den kalles The Social Exclusion Unit (Gruppa for dem som er utestengt fra samfunnet).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det gode ved denne nye gruppa, som skal være plassert på statsministerens kontor, er at den går på tvers av departementene og er direkte underlagt Tony Blair.

Statsministeren sa at de forholdene som skal rettes opp først er skulkingen på skolene, de hjemløse og forholdene i de kommunale boligområdene (de såkalte council estates).

Blair vil ha elevene tilbake til skolene, han vil ha arbeidsløs ungdom ut i arbeidslivet og han vil ha slutt på kriminaliteten, narkomisbruket, barneprostitusjonen og de oppløste familiene i slummen.

Samtidig som Labour tok dette initiativet, leste jeg en ny bok om det skjulte Storbritannia. Den kalles «Dark Heart» (Chatto & Windus), og er skrevet av frilanseren Nick Davies, som har skrevet flere serier for The Guardian og laget programmer for Granada fjernsynsselskap.

Det er en rystende bok hvor han intervjuer barneprostituerte i Nottingham og London, og skildrer utviklingen av kriminalitet i Hyde Park-området i Leeds. Dette var en mønsterdrabantby, som har forfalt og hvor kriminelle gjenger av barn og ungdom nå gjør det farlig for vanlige mennesker å gå i gatene, enten det er på dagtid eller om kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer