Kamp mot lovløs organisasjon

Overbevisende politithriller fra arvelig belastet debutant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er harde tider i politiet, skal man tro Stein Morten Liers debutroman «Catch». Elendig samarbeid, tvilsom ressursbruk og korrupsjon på høyt nivå er noen av årsakene til at det beinharde kriminelle miljøet Lier beskriver, har gode livsvilkår.

Stein Morten Lier er sterkt arvelig belastet når det gjelder kriminaletterforskning. Han er sønn av tidligere politiinspektør, nå privatdetektiv Leif A. Lier, og har kunnet høste av farens kunnskaper og kontakter i politiet. Men research og fakta er én ting, noe annet er å gjøre råmaterialet om til drama og spenning. Det ansvaret hviler på forfatteren, og Lier fikser den siden av saken med stor overbevisning.

Narkokrig

Hovedpersonen, politiførstebetjent Anne-Cathrine «Anka» Volden, kobles inn når en fange blir drept på Ullersmo. Dagen etter blir et medlem av B-gjengen funnet død i Lodalen. Når Anka sammenlikner disse sakene med drapet på et Hells Angel-medlem noen måneder tidligere, er det klart for henne at det pågår en krig i Oslos narkotikamiljø. Og i bakgrunnen lurer to brutale menn fra Serbia.

Så eksploderer saken: Politiførstebetjent Thomas Jansen får tips om at flere kilo heroin finnes i en leilighet på Tøyen, og rykker ut sammen med tre andre politimenn. Resultatet er katastrofalt, tre politimenn og tre kosovoalbanere blir skutt og drept - og Jansen blir sittende med svarteper. Bare Anka våger å tro at Jansen er offer for en sammensvergelse, og gjør videre undersøkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer