Kamp om kontaktene

På bransjetreff er håndtrykk, mailinglister og visittkort like viktig som musikken.

AUSTIN (Dagbladet): Man bør være like god på begge deler når man viser seg fram på platebransjesammenkomster som Bylarm, Popkomm i Köln, In The City i Manchester eller sist ukes South By Southwest (SXSW) i Austin.

- Skulderklapp får man uansett om man har vært drit dårlig eller bra. Men noen folk er genuint interesserte, og det er de som betyr noe, sier Thomas Dybdahl etter å ha gjennomført sin solokonsert på folksomme 6th Street.

Der kjempet han natt til i går, sammen med Silver og El Caco, om oppmerksomheten til personene alle vil ha tak i: managementbyråer, plateselskaper, musikkforlag og rettighetsforvaltere. Napp hos én vil føre til kontakter og kontrakter med resten.

500 mailer

Med et lite «best of»-utvalg av sanger, grundige låtintroduksjoner, Stavanger-trøye og mye folk i lokalet har Dybdahl gjort jobben sin. Resten er foreløpig opp til Tom Haakon Brekke i Stavanger-plateselskapet CCAP og manager Kenneth Andersen.

- På forhånd sendte vi nærmere 500 mailer til personer som vi tror kunne være interesserte i Thomas, forklarer Andersen.

- Jeg har gått inn og sett på hvilke artister de forskjellige folkene jobber med - det er viktig. Og så er det snakk om å pleie kontakter fra Bylarm og sånne steder.

I markedsføringen i forkant av SXSW har Team Dybdahl terpet på et par viktige øye- og døråpnende momenter: at debutalbumet har nådd gullstatus i Norge, at Dybdahl vant Spellemannprisen og Alarmprisen i 2003, og at han er nominert i begge kategorier i årets prisutdelinger. At Dybdahl ikke fikk noen av dem, er bevisst utelatt.

«Multi-platinum»

- På et nyhetsbrev fra A&R Worldwide sto det et avsnitt om Thomas hvor de beskrev ham som en multi-platinum artist. Vi så selvsagt ingen grunn til å rette opp den feilen, humrer Brekke.

Dybdahls debutalbum «...That Great October Sound» nærmer seg 30000 solgte, og når platinastatus på 40000 i Norge. Oppfølgeren «Stray Dogs» passerer gullkravet på 20000 hvert øyeblikk.

Og så gjelder det å ha litt flaks. Dybdahls bakmenn har kontaktet managmentet til Gillian Welch for å få den respekterte amerikanske country/folk-artisten til å kore på tredjeplata.

- Om det skjer, er uvisst, men i hvert fall ble de veldig interessert. De har fått begge platene og dvd-en, men det er viktig at de får sett Thomas live. Håper de var her, sier Andersen og Brekke.