Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Heimebane» på NRK

Kampanje: NRK dropper «Heimebane»

Det bekrefter dramasjef Ivar Køhn.

FOTBALLDRAMA: «Heimebane» handler om et lag og en kvinnelig trener som forsøker å bevise at de hører hjemme i Eliteserien. Video: NRK Vis mer

NRK vil ikke lage en tredje sesong av serien «Heimebane».

Det melder Kampanje.

Dramasjef i NRK, Ivar Køhn, bekrefter overfor nettstedet at rikskringkasteren har takket nei til flere episoder med Varg og Helena Mikkelsen:

- Vi har nå sagt nei innenfor budsjettrammene vi har nå.

Det er likevel ikke umulig at «Heimebane» får en tredje sesong, da i samarbeid med andre strømmetjenester. Det opplyser produsent Vilje Hagen i produksjonsselskapet Motlys overfor Kampanje.

- Var godt informert

Hagen skriver følgende i en SMS til Dagbladet:

- Vi har hatt god dialog med NRK hele veien, så selv om vi gjerne skulle laget en ny sesong sammen med dem så var vi godt informert om at de nå prioriterer nye prosjekter, og vi har visst dette siden juni.

På spørsmål om Motlys har vært i dialog med andre strømmetjenester allerede, og hvilke de har i tankene, svarer Hagen noe kryptisk:

- Vi er i dialog med andre strømmetjenester, så blir spennende å se hva som skjer fremover.

Mangfold

Ivar Køhn sier til Dagbladet at NRK har vurdert en tredje «Heimebane»-sesong opp mot andre prosjekter og budsjettet for dramaproduksjoner.

- Vi har hatt to kjempefine sesonger med Heimebane, sier Køhn, og påpeker at den opprinnelige planen var å lage to sesonger av fotballdramaet.

- Motlys kom med forslag om en tredje sesong, og vi har vurdert det opp mot tilbudet og budsjettene vi har. Vi har andre prosjekter vi også vil gjennomføre, som også er veldig bra. Innenfor budsjettene skal vi få til et mangfold av produksjoner.

Køhn avviser at seertall er grunnen til at «Heimebane» droppes av NRK.

- Seertallene har vært veldig gode. Noen episoder har vel passert én million i snitt.

- Du sier NRK skal ha et mangfold av produksjoner. Hvordan forsvarer du å kutte et TV-tilbud som treffer så mange som «Heimebane»?

- Vi har flere gode serier i produksjon, og vi mener at et mangfold av norske serier også er attraktivt for mangfoldet av seere. Da må vi gjøre noen prioriteringer innenfor de rammene vi har.

«HEIMEBANE»: Etter søndagens sesongfinale av NRK-serien «Heimebane» har det tikket inn flere meldinger til skuespiller Ståle Remøy Pettersen (20), som spiller keeperen Kasper på fotballaget Varg. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

«Hattrick av en tv-serie»

I «Heimebane» følger vi Ulsteinvik-laget Varg IL og fotballtrener Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp). Dagbladets anmelder ga første sesong terningkast fem, og mente at «Heimebane» er et hattrick av en tv-serie.

Under Gullruten-utdelingen i fjor stakk Dahl Torp av med prisen for beste kvinnelige skuespiller for rollen som Mikkelsen. Axel Bøyum, som spiller stjernespissen Adrian Austnes i serien, vant prisen for beste mannlige skuespiller.

Sesong to hadde premiere i vinter. Også denne høstet godord hos Dagbladets anmelder.

Én av episodene fikk knusende kritikk for sin framstilling av Bygde-Norge.

Les Dagbladets recaps av andre «Heimebane»-sesong her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media