Kampen for friheten

Rasende rapport om jordens fordømte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Frihet neste gang» tilbyr ifølge John Pilger «...en motgift til de autoriserte versjonene av samtidshistorien, som sensurerer ved å fortie og tvinger gjennom dobbeltmoral», et bidrag til «den undertrykte kunnskapens opprør». Dermed er premissene satt:

I Pilgers verden later alle eliter til å bli betraktet som korrumperte inntil det motsatte er bevist, mens de fattige alltid er like snille og rause som de rike er slemme og egoistiske.

En betegnende Pilger-formulering er «...hvordan stormaktene egentlig virker bak sin respektable, demokratiske fasade», «...hvordan regjeringer rettferdiggjør handlingene sine ved hjelp av løgner».

Kritisk

Dét betyr imidlertid ikke at «Frihet neste gang» er en dårlig bok. Den er snarere meget leseverdig, på sitt beste rystende. Det betyr bare at den er uttrykk for en tydelig agenda og et helt bestemt verdensbilde der kapitalisme og «nyliberalisme» utelukkende er djevelens verk og bør bekjempes med alle midler, og der enhver opposisjonsleder straks mistenkeliggjøres for å svikte sine egne dersom han i det hele tatt skulle driste seg til å føre en samtale med en av sine politiske motstandere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer