KOMMENTARER

Kampen for tilværelsen

Fotballfotoveteran ønsker å støtte «onga».

ONGA OG BALLEN:  Fotoveteran fra Norway Cup vil støtte Mathare United i Nairobi med egenprodusert bok. Foto: Jan Erik Olsen
ONGA OG BALLEN: Fotoveteran fra Norway Cup vil støtte Mathare United i Nairobi med egenprodusert bok. Foto: Jan Erik Olsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Slettelangs: Har du vært innom Norway Cup og Ekebergsletta i løpet av de siste 40 åra er du nesten sikkert med på et fotografi tatt av Jan Erik Olsen. Han har vært stamfotograf innenfor faget lagbilder i alle år, og sørget for 400 000 bilder på diplomer til ungdommer som hver sommer opplever gleden av å være med på verdens fineste turnering - innenfor verdens beste lagsport - fotball.

Norway Cup startet som kjent opp i 1972 av sportsklubben Bækkelaget og denne avisa som du heldigvis har i hende akkurat nu! Sommerens vakreste eventyr? Jepp.Olsen begynte som assistent for Dagblad-fotograf Johan Brun i 1964 før han tok fotoutdannelse i Tyskland. Han var også tilknyttet reportasje- og bildebladet Aktuell, som hadde sterke bånd til norsk arbeiderbevegelse og som holdt det gående i perioden 1945 til 1974.- I alle de åra jeg har vært med på Norway Cup er jeg blitt kjent med mange mennesker, ikke minst Mathare United fra slummen i Nairobi.

Bob Monro er den som startet opp paraplyorganisasjonen Maysa, som i dag har 130 000 medlemmer og 1300 fotballklubber. Maysa står også bak fem biblioteker, aidsklinikker, innkjøp av skoleuniformer, digitalisering av pass og prosjekter for å rydde opp i slummen pluss en avdeling mot mobbing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer