«Kampen for tilværelsen» prisnominert før premieren

- Fantastisk.

PRISNOMINERT:  Humordramaserien «Kampen for tilværelsen» har premiere onsdag, men allerede nå er den nominert til prisen Prix Europa i kategorien beste fjernsynsdrama. Her er manusforfatterne Per Schreiner, Erlend Loe og Bjørn Olaf Johannessen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRISNOMINERT: Humordramaserien «Kampen for tilværelsen» har premiere onsdag, men allerede nå er den nominert til prisen Prix Europa i kategorien beste fjernsynsdrama. Her er manusforfatterne Per Schreiner, Erlend Loe og Bjørn Olaf Johannessen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Onsdag kveld har NRKs nye dramasatsing premiere. «Kampen for tilværelsen» er et humordrama skrevet av forfattertrioen Erlend Loe, Bjørn Olaf Johannessen og Per Schreiner, og handlingen utspiller seg i Oslo-bydelen Ullevål Hageby.

Prisnominert Allerede før serien har premiere på norske tv-skjermer er den nominert til gjeve prisen Prix Europa i kategorien beste fjernsynsdrama. Det skriver NRK i en pressemelding, og legger til at «Kampen for tilværelsen» er den eneste norske produksjonen som er nominert.

- I serien er handlingen lagt til Ullevål Hageby, men den europeiske nominasjonen viser at dette er historier som er gjenkjennelige i et langt bredere perspektiv, sier dramasjef i NRK, Ivar Køhn, og fortsetter:

- «Kampen for tilværelsen» er et høyst originalt tv-drama, og det er flott at serien blir anerkjent på denne måten.

- Fantastisk Høsten 2012 ble det klart at NRK Drama skulle innføre en nye strategi, hvor manusforfatterne fikk mer å si, og «Kampen for tilværelsen» er første serie ut.

Seerne blir kjent med flere familier i samme nabolag, og en fattig polsk akademiker som reiser til Norge for å finne sin svar.

Det er i oktober det blir klart om den nye serien blir tildelt den prestisjefylte prisen eller ei.

- Det er fantastisk å få en slik ærefull nominasjon i Europa for en tv-serie som ennå ikke har møtt sitt norske publikum. Spesielt stas er det å få denne nyheten dagen før premieren på NRK, sier «Kampen for tilværelsen»-produsent Elisabeth Tangen i pressemeldinga.