KOMMENTARER

Kampen for tilværelsen

Trodde du 2014 var et tøft, politisk år? Det blir ikke noe enklere å være statsminister i 2015.

ÅR TO: Det er i 2015 Erna Solbergs regjering for alvor kommer i gang. Foto: Mimsy Møller / NTB Scanpix
ÅR TO: Det er i 2015 Erna Solbergs regjering for alvor kommer i gang. Foto: Mimsy Møller / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

2015 er året da Erna Solberg skal gjennomføre reformene og legge fram løsningene. Det første blåblå statsbudsjettet skal settes ut i livet. Men statsministeren leder en mindretallsregjering med et fløyparti. Hun har overtatt stafettpinnen i det den norske oljealderen går mot slutten og verdens uro kryper nærmere. Hun må gjøre to samarbeidspartier til lags, stoppe velgerflukten til Arbeiderpartiet og det er valgår. Igjen. En rekke saker setter henne på prøve:

Fallende oljepris og svekket krone gir mer usikkerhet omkring økonomi og sysselsetting. Konsekvensene er uoversiktlige, og det er Erna og Sivs jobb å unngå krisestemning. På statsministerens kontor håper de at folk endelig vil skjønne at deres politikk er den riktige. Det er duket for blå-rød debatt om hvem som har de beste løsningene.

Ap og SV er svært kritiske til endringene i arbeidsmiljøloven, særlig om midlertidige ansettelser. Venstre er på regjeringslaget, så i teorien skulle saken være i boks. Men arbeidsliv er venstresidas viktigste sak. Ap, SV og fagforbundene ruster til kamp. Det varsles storstreik. Regjeringa er forberedt på bråk, men krysser fingrene for at det ikke blir langvarig, og faller sammen med lønnsoppgjøret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.