Kampen fortsetter

Sammen med i underkant av 1 000 mennesker tok Bernt Christian Thon Reppes nære venner Oslos farligste gate tilbake i går kveld. Med stille tårer, hundrevis av fakler og røde roser manifesterte folkemassen sin avsky mot den brutale volden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De frammøtte kom fra alle samfunnslag, fra ulike bakgrunn og fra alle aldersgrupper. De kom for å minne Oslos siste offer for den meningsløse volden, og de kom for å vise at den brutale gatevolden kan stoppes med engasjement.

Til tonene fra Arild Stavs saksofon og Olav Slaaens gitar trengte nærmere tusen mennesker seg sammen i går kveld for å støtte :stopp-volden-kampanjen.

Hundre telys

Med armen godt rundt kjæresten Camilla, lot 23 år gamle Malo tårene renne.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre noe med volden, sier 23-åringen. Det norsk-pakistanske kjæresteparet tente fakkel og telys for å minnes den 24 år gamle studenten Bernt Christian Thon Reppe, som ble skutt på åpen gate forrige helg.

- Jeg kom til Snorre Kompagniet rett etter skuddene falt forrige helg. Det er så fælt. Så unødvendig. Mye kunne vært unngått. Det verste er ensomheten og frustrasjonen mange unge i Oslo føler, sier Malo - med adresse til byens styrende organer.

Flere hundre fakler lyste opp Rosenkrantz' gate, og det ble delt ut hundrevis av roser, til minne om Bernt Christian. Utenfor Snorre Kompagniet ble det tent hundre telys. Etter at talene var over, gikk Bernt Christians kjæreste og tjue gråtende venner inn på Snorre Kompagniet, for å prate sammen og se hvor det uvirkelige hadde skjedd. Ti minutter seinere kom de ut igjen, mange holdt rundt hverandre mens de gråt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer