Kampen fortsetter

Sammen med i underkant av 1 000 mennesker tok Bernt Christian Thon Reppes nære venner Oslos farligste gate tilbake i går kveld. Med stille tårer, hundrevis av fakler og røde roser manifesterte folkemassen sin avsky mot den brutale volden.

De frammøtte kom fra alle samfunnslag, fra ulike bakgrunn og fra alle aldersgrupper. De kom for å minne Oslos siste offer for den meningsløse volden, og de kom for å vise at den brutale gatevolden kan stoppes med engasjement.

Til tonene fra Arild Stavs saksofon og Olav Slaaens gitar trengte nærmere tusen mennesker seg sammen i går kveld for å støtte :stopp-volden-kampanjen.

Hundre telys

Med armen godt rundt kjæresten Camilla, lot 23 år gamle Malo tårene renne.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre noe med volden, sier 23-åringen. Det norsk-pakistanske kjæresteparet tente fakkel og telys for å minnes den 24 år gamle studenten Bernt Christian Thon Reppe, som ble skutt på åpen gate forrige helg.

- Jeg kom til Snorre Kompagniet rett etter skuddene falt forrige helg. Det er så fælt. Så unødvendig. Mye kunne vært unngått. Det verste er ensomheten og frustrasjonen mange unge i Oslo føler, sier Malo - med adresse til byens styrende organer.

Flere hundre fakler lyste opp Rosenkrantz' gate, og det ble delt ut hundrevis av roser, til minne om Bernt Christian. Utenfor Snorre Kompagniet ble det tent hundre telys. Etter at talene var over, gikk Bernt Christians kjæreste og tjue gråtende venner inn på Snorre Kompagniet, for å prate sammen og se hvor det uvirkelige hadde skjedd. Ti minutter seinere kom de ut igjen, mange holdt rundt hverandre mens de gråt.

Nytt land
Generalsekretær Sven Mollekleiv i Norges Røde Kors overbingte takk fra Bernt Christians nærmeste familie. De maktet ikke å forlate hjembyga Moelv for å ta del i minnestunden.

- Jeg vet de setter pris på medfølelsen og engasjementet, sa Mollekleiv i sin korte appell til folkemengden.

Charlotte Pøll (25) reiste fra Norge for fire år siden for å studere i England. I går var hun med på markeringen.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i Oslo. Da jeg dro var det trygt å gå i byen på kvelden. Jeg skrøt til alle vennene mine i London av hvor trygt det er. Nå føler jeg at jeg har kommet til et nytt land, sier Charlotte.

Farid Bouras i Ungdom mot vold er sikker på at det nytter.

- Alle jeg har snakket med denne uka, er forbannet, fortvilte og lei seg, også ungdom i kriminelle miljøer, sa han.

Stille forlot gråtende mennesker minnestunden. Fortsatt lyste telysene og faklene utenfor nattklubben. I noen få timer stoppet utelivet opp i Oslos farligste gate. Så startet en ny voldshelg i hovedstaden.

TÅRER: Bernt Christians nære venner kom med buss fra Hedmark for å ta del i minnestunden i Oslo sentrum. De fleste klarte ikke å holde tårene tilbake.