Kampen mot fakta

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VOLDTEKT: Under overskriften «Innvandrere er ikke voldtektsmenn» 1. mars gjør Ola Melbye Pettersen det han kan best, nemlig å gå i skyttergraven og beskylde FrP for å være rasister. Det er pussig hvordan SOS Rasisme aldri lærer av egne feil.FrP har aldri hevdet at innvandrere generelt er voldtektsmenn, eller at det er deres kultur som bidrar til voldtekter, slik Pettersen feilaktig hevder i sitt innlegg. Det vi derimot har gjort er å påpeke fakta, den samme fakta som for øvrig en rekke aviser har vist til uten å bli beskyldt for å være rasister av den grunn. For de av oss som ikke gjør som SOS Rasisme, som stikker hodet i sanden hver gang det avdekkes ulemper med innvandringen til Norge, så er realitetene ganske klare.

I 2001 FREMLA Oslo-politiet for aller første gang statistikk over den etniske sammensetningen i gruppen av gjerningsmenn som var anmeldt for voldtekt. Tallene viste at hele to av tre anmeldte gjerningsmenn i året 2000 var innvandrere. Til sammen ble 111 personer anmeldt for voldtekt det året. Av de 111 anmeldte var 72 av ikke-vestlig opprinnelse. Selv om ikke-vestlige innvandrere bare utgjorde 14,3 % av byens befolkning det året. Tallene for 2004 ligner dem man fant for året 2000. 50 % av anmeldte gjerningsmenn i 2004 hadde ikke-vestlig landbakgrunn. Til sammenligning utgjorde ikke-vestlige innvandrere 17,6 % av Oslos befolkning det året. Vi finner altså her en overrepresentasjon av ikke-vestlige innvandrere på nesten 200 % sett i forhold til deres befolkningstall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer