Kampen mot kjærligheten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har alltid vært mennesker som har kjempet mot kjærligheten. De har kjempet mot at to mennesker skal kunne leve ut sin kjærlighet på grunn av stand, på grunn av religion, på grunn av hudfarge eller etnisitet, på grunn av funksjonshemming, på grunn av kjønn.

Vi har sett det igjen og igjen. De pakistanske ekteparene som må rømme landet for ikke å bli drept av egne familier, israelerne som ikke får oppholdstillatelse for sine palestinske ektefeller, yasidipiken i Irak som ble stenet av sine egne fordi hun hadde funnet kjærligheten med en muslimsk gutt, de katolske menighetene som nektet å vie funksjonshemmede, alle de homofile parene som sto timevis i kø i San Francisco få å gifte seg, bare for å få ekteskapet annullert kort tid etterpå.

Mildred og Richard Loving måtte i 1958 dra ut av sin hjemstat Virginia for å gifte seg. Da de vendte tilbake nygifte, ble de arrestert og dømt for brudd på Virginias forbud mot ekteskap mellom mennesker av forskjellig hudfarge. Som dommeren uttalte: «Den allmektige Gud skapte de hvite, svarte, gule, malayiske og røde rasene og plasserte dem på adskilte kontinenter. Det faktum at han adskilte rasene viser at han ikke ønsket rasene å blande seg.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer