Jenta het Mayar og ble lagt under kniven på et privat sykehus. Hun var i narkose under inngrepet og døde av en kraftig blødning.
Mayar er dessverre en av mange. Kjønnslemlestelse er en skadelig praksis som fortsatt påvirker mer enn 70 prosent av jentene i Egypt.
Mayars død bringer tilbake triste minner om den 11 år gamle jenta Bedour, som døde av samme type inngrep i Egypt i 2007. Den gangen ble det også offentlige protester og stor oppmerksomhet om saken. I mellomtida har kjønnslemlestelse sannsynligvis krevd mange flere liv i Egypt, uten at dødsfallene har blitt rapportert.
Det er dypt tragisk at jenter mister livet på grunn av en grotesk praksis som kjønnslemlestelse. Men det er bra at søkelyset igjen er på lidelsene til alle de millioner av jenter og kvinner i Egypt og andre land som har gjennomgått inngrep, og må leve med de langsiktige konsekvensene. Mayars død understreker hvor viktig det er å beskytte jenter mot denne formen for vold.
Ifølge WHO er mer enn 200 millioner jenter og kvinner i verden i dag kjønnslemlestet. Kjønnslemlestelse har ingen medisinske fordeler, og kan gi fysiske og følelsesmessige traumer for livet for de millioner av jenter og kvinner som hvert år tvinges til å gjennomgå prosedyren.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger