Kampen mot systemet

NILS ANDREAS-SAKEN: Hvor blir det av irettesettelsen, korreksen - eller til og med oppsigelsen, når tjenestemenn beviselig har sviktet fullstendig?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For 20 år siden ble vi foreldre til et barn som ligner på alle andre barn. Og vi ble foreldre nesten som alle andre foreldre. I likhet med alle andre foreldre elsker vi vårt barn. Og han elsker oss - og trenger oss. Hele livet. Nils Andreas har en liten hjerneskade som gjør at han må ha litt hjelp for å få sitt liv til å fungere. Han har fått utlevert litt mindre håndbagasje enn de fleste av sine venner, men var ikke syk, verken fysisk eller psykisk. I det følgende skal vi fortelle om vår families møte med et system som kun har operert instrumentelt og har glemt at vår sønn og tusenvis av andre, også er mennesker. Dette skal ikke være sutring over det offentlige som ikke har gitt «det man har krav på», men noen generelle observasjoner som har prinsipiell interesse, og er av verdi for de mange som ikke har de samme ressurser som oss når de vil protestere. Det skal også handle om det å være forelder og ha notorisk dårlig samvittighet ovenfor lærere, andre foreldre, saksbehandlere i kommunen, pleiere og andre som er der for å hjelpe til. Og det skal være en invitasjon til alle de som har opplevd det samme som oss om å samle våre felles erfaringer. For vi ønsker å orientere norske myndigheter om hvor trist hverdagen kan være for de som kjemper en kjærlighetskamp for sine nærmeste og deretter møter et system som skyver ganske slitne mennesker unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer