Kampen mot terrorisme

«Terrorangrepene mot USA er en forbrytelse mot menneskeheten.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terrorhandlingene mot USA 11. september 2001 sjokkerer og opprører en hel verden. Angrepene er en forbrytelse mot menneskeheten. Aksjoner som svar på terrorhandlingene må ta hensyn til de folkerettslige begrensninger og regler som gjelder. Aller viktigst er hensynet til å unngå at flere uskyldige liv går tapt. Det er også viktig å unngå heksejakt på personer av arabisk avstamming eller som er muslimer. I arbeidet mot terrorisme må et bredt anlagt og systematisk internasjonalt samarbeid til for å gjøre noe med årsakene til terrorisme.

Menneskerettighet

Det viktigste spørsmålet som terrorhandlingene reiser, er hvordan slike forbrytelser kan avverges i framtida. Reaksjoner fra USAs og det internasjonale samfunnets side mot de ansvarlige for aksjonene må ha som overordnet mål å bidra til økt sikkerhet - for USAs egen befolkning, men også for befolkningen i andre land, skriver generalsekretær Bjørn Engesland og assisterende generalsekretær Gunnar M. Karlsen i Den norske Helsingforskomiteen.

Det viktigste spørsmålet som terrorhandlingene reiser, er hvordan slike forbrytelser kan avverges i fremtiden. En grunnleggende menneskerettighet, slått fast i artikkel 3 i Verdenserklæringen om menneskerettigheter, er retten til «liv, frihet og personlig sikkerhet». Reaksjoner fra USAs og det internasjonale samfunnets side mot de ansvarlige for aksjonene må ha som overordnet mål å bidra til økt sikkerhet - for USAs egen befolkning, men også for befolkningen i andre land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer