Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kampen om avtalefestet pensjon

«Hvem sier en masse, lover en masse, har høy inntekt, men produserer bare elendighet og har ekstremt lav pensjonsalder? Svaret er ubestridt: De folkevalgte politikerne.

Salvesen «AFP vil knekke den norske velferden. Pensjonsutbetalingane er allerede høge, og vil berre bli høgare. Kombinerer vi det med tidlegare pensjonsalder (som AFP eigentleg er), høgare forventa levealder og låge fødselstal, seier det seg sjølv at den norske velferden vil få ein knekk.

Leptor «Der tar du feil. Hvorfor er det bedre at folk uføretrygdes slik de blir i dag. Dagens ordninger gjør at folk pensjoneres ved gjennomsnittlig 57 år. Med AFP for alle vil flere holde ut til 62 år, og faktisk redusere utgiftene. I tillegg blir det mer rettferdig for alle, i stedet for at det skal være avhengig av hvilke leger osv som behandler trygdesøknadene.

Tommy «Staten bør ikke betale mer enn minstepensjon til noen som helst, all tvungen innbetaling bør opphøre og folk får ta ansvar for egen pensjonsalder! La folk bestemme selv hvordan de vil leve sin egen pensjonsalder, om de ønsker å bruke pengene på seg selv i yngre år eller om de ønsker en fet pensjonstilværelse.

Gierdine

«AFP ordningen ble kjempet frem av LO på 90 tallet. Vi betalte ordningen gjennom moderate lønnsoppgjør. Derfor er det en ordning for oss som er i bedrifter med tariffavtale. AFP er en meget god grunn til å være LO medlem

Åge Blummenfelt

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media