Kampen om det politisk korrekte

Stemmer det at «politisk korrekte» makthavere misbruker makten og rammer tradisjonelle verdier?

PLANLAGT MOTSTAND: «Det fins en rekke fakta og indisier som viser at «pc-striden» var et systematisk og planlagt arbeid, finansiert og organisert av høyreorienterte fond og tankesmier,» skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB scanpix
PLANLAGT MOTSTAND: «Det fins en rekke fakta og indisier som viser at «pc-striden» var et systematisk og planlagt arbeid, finansiert og organisert av høyreorienterte fond og tankesmier,» skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ett standpunkt som massemorderen Anders Behring Breivik deler med brede deler av den vestlige høyresiden: De «politisk korrekte», «kulturmarxistene», «venstresida» eller «de liberale» har tatt makten over den mediale, politiske og kulturelle offentligheten.

Denne makten blir så brukt til å strupe og undertrykke oppfatninger som ikke er «politisk korrekte», altså positive til likestilling mellom kjønnene, til minoritetsrettigheter, miljøbevissthet og respekt for funksjonshemmede og vanskeligstilte. På denne måten er befolkningen blitt forsøkt hjernevasket til å tro at deres egentlige, tradisjonelle, kristne og «vestlige» verdier er feilaktige og/eller verdiløse.

Det snedige med dette grepet er at de aller færreste hevder at de egentlig er mot likestilling mellom kjønnene eller for diskriminering av minoriteter og innvandrere. Argumentasjonen går i stedet ut på at de som er uenige med de «politisk korrekte» blir fratatt rettigheter og sensurert, at de som velger annerledes enn de «politisk korrekte» (altså mødre som er hjemme med barna og kristne som er mot homofile ekteskap) blir hetset og latterliggjort. For det tredje hevder de at flertallet i befolkningen er enige med høyresiden i disse spørsmålene. Er dette sant?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer