KOMMENTARER

Jensen-saken:

Kampen om troverdighet vinner Jensen lett

Men det avgjør ikke dommen.

Kampen om troverdighet vinner Jensen lett
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg har levd på tillit hele mitt liv, og har en uhyre bred kontaktflate. De har hatt tillit til meg og jeg har hatt tillit til dem.» Jensen poserte lenge i vitneboksen foran fotografene før han begynte sin forklaring i går. Det virket som om han hadde gledet seg.

Mange har omtalt rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen som en kamp om troverdighet. Den kampen vinner Jensen lett.

Før lunsj hadde Guro Glærum Kleppe fra Spesialenheten for politisaker fortalt historien bak etterforskningen av Jensen. Cappelen ble tatt for oppbevaring og handel med narkotika, og spurt om hvorfor han ikke hadde blitt tatt gjennom årevis i politiets søkelys. Da svarte han at han samarbeidet med en politimann.

Utgangspunktet er altså forklaringen til en mann som har erkjent innførsel av mellom 25 og 30 tonn hasj. Selv har han nektet å forklare seg om noen andre enn nettopp Jensen. Som landets mest erfarne krimkommentator, Aftenpostens Inge D. Hanssen, sier det: «Cappelen har papir på tvilsom troverdighet».

Til sammenlikning snakket den tiltalte ekspolitimannen engasjert, med tyngde og et godt forberedt manus. Først mot slutten av dagen skurret forklaringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer