Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Kampen om Tungtvannet»-regissør får 12 millioner til ny tv-serie

Tilskudd for «Nobel».

SUKSESS: Regissør Per-Olav Sørensen har gjort stor suksess med sine mange tv-serier. Nå får han muligheten til å oppfylle nok en drøm med den nye tv-serien «Nobel».
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SUKSESS: Regissør Per-Olav Sørensen har gjort stor suksess med sine mange tv-serier. Nå får han muligheten til å oppfylle nok en drøm med den nye tv-serien «Nobel». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Norsk Filminstitutt har tildelt «Kampen om Tungtvannet»-regissør Per-Olav Sørensen 12 millioner kroner til den nye tv-serien «Nobel».

Ifølge deres hjemmesider er «Nobel» en dramaserie om en norsk soldat som tar med seg krigen hjem.

«Erling kommer hjem etter endt tjeneste i Afghanistan og blir tatt imot av sin kone og sønn på Gardermoen. Alt virker normalt når Erling samme kveld sitter ved sønnens seng og synger godnattsanger. Men neste kveld knivstikker Erling en afghansk mann på åpen gate i Oslo. Det som ser ut som en heltedåd - for han redder en kvinnes liv - viser seg snart å ha underliggende, mørke hensikter, og det får storpolitiske konsekvenser.»   

Totalbudsjettet på prosjektet er 68 millioner kroner og serien skal vises på NRK gjennom åtte episoder.

Sørensen er for tiden aktuell med NRK-serien «Kampen om Tungtvannet», som gjør stor suksess på NRK.

Tidligere har han blant annet regissert tv-serier som «Halvbroren» og «Honningfellen».

Vinterens TV-seriestøtte gitt av Norsk filminstitutt er på totalt 27,5 millioner kroner. Av disse har også 10 millioner kroner gått til «Valkyrien», mens krimserien «Det tredje øyet» har fått 3,5 millioner kroner i offentlig pengestøtte. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media