Kampen Rekdal bør frykte mest

Det kan bli tøft mot Tufte. Se video!

MANGLERUD (Dagbladet.no): De er rå, kraftige, og har liten eller ingen ballkontroll.

Snart skal de møte Vålerenga.

- Kjetil Rekdal har jeg kontroll på, sier trener Erik Thorstvedt til Dagbladet.no.

Hard kamp

I går formiddag viste deltakerne i TvNorges nye realityserie «Heia Tufte!» seg fram for pressen, i en oppvisningskamp mot et sammensatt lag av ansatte i kanalen.

Det ble faktisk en knallhard batalje, med hasardiøse taklinger og tøffe dueller.

Programkonseptet går ut på å samle 15 nerder som sjelden eller aldri har spilt fotball før. Siden mai har gutta trent med Erik Thorstvedt, og i oktober skal de få prøve seg i kamp mot Vålerenga.

Så spørs det hva slags lag Kjetil Rekdal kommer til å stille med, hvis kampen blir arrangert før serieavslutningen 29. oktober.

JUBEL: Tufte IL vant grisekampen mot et sammensatt lag fra TvNorge. Snart venter Vålerenga. FOTO: SCANPIX
JUBEL: Tufte IL vant grisekampen mot et sammensatt lag fra TvNorge. Snart venter Vålerenga. FOTO: SCANPIX Vis mer

Oppgjøret i går kunne i hvert fall fort endt med skader og tenners gnissel.

Blir det farlig mot Vålerenga?

- Normalt vil ikke Tufte få ha ballen i det hele tatt mot et Tippeligalag. Men man vet jo aldri - Vålerenga har jo en liten downperiode nå, gliser Thorstvedt.

Feelgood-show

Tufte IL vant faktisk 2-0, i en kamp der det ble delt ut to røde kort i løpet av 2 x 10 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av dem som hverken scoret eller ble utvist, var Lars Olav (29). Han sikret seg derimot autografene til sine motspillere etter kampslutt. Ifølge TvNorges nettsider er det å øke autografsamlingen en viktig motivasjon for å være med på serien.

- Det er fullt lovlig, vet du. Dette er jo hobbyen min!, protesterer han når Dagbladet.no spør om det å jage autografer fra motspillere er korrekt oppførsel for en fotballspiller.

Trener Thorstvedt nekter å kjefte.

- I England hørte jeg faktisk om noen som bytta drakter i pausen, he he. Autografsamling er et instinkt for denne gutten. Å undertrykke dette instinktet kan faktisk være farlig, spøker han.

Heia Tufte, som er basert på danske FC Zulu, har premiere på TvNorge mandag. Thorstvedt tror naturlig nok programmet blir bra.

- Dette er et feelgood-show, uten konflikter eller utdriting. Gutta fungerer veldig bra sammen, og har faktisk utviklet seg ferdighetsmessig på veldig kort tid, hevder han.  

AUTOGRAFJEGER: Lars Olav sikret seg autografen til motspillerne etter kampen. Men unngikk kjeft fra Erik Thorstvedt.