Kampen Rekdal bør frykte mest

Det kan bli tøft mot Tufte. Se video!

MANGLERUD (Dagbladet.no): De er rå, kraftige, og har liten eller ingen ballkontroll.

Snart skal de møte Vålerenga.

- Kjetil Rekdal har jeg kontroll på, sier trener Erik Thorstvedt til Dagbladet.no.

Hard kamp

I går formiddag viste deltakerne i TvNorges nye realityserie «Heia Tufte!» seg fram for pressen, i en oppvisningskamp mot et sammensatt lag av ansatte i kanalen.

Det ble faktisk en knallhard batalje, med hasardiøse taklinger og tøffe dueller.

Programkonseptet går ut på å samle 15 nerder som sjelden eller aldri har spilt fotball før. Siden mai har gutta trent med Erik Thorstvedt, og i oktober skal de få prøve seg i kamp mot Vålerenga.

Så spørs det hva slags lag Kjetil Rekdal kommer til å stille med, hvis kampen blir arrangert før serieavslutningen 29. oktober.

JUBEL: Tufte IL vant grisekampen mot et sammensatt lag fra TvNorge. Snart venter Vålerenga. FOTO: SCANPIX
JUBEL: Tufte IL vant grisekampen mot et sammensatt lag fra TvNorge. Snart venter Vålerenga. FOTO: SCANPIX Vis mer

Oppgjøret i går kunne i hvert fall fort endt med skader og tenners gnissel.

Blir det farlig mot Vålerenga?

- Normalt vil ikke Tufte få ha ballen i det hele tatt mot et Tippeligalag. Men man vet jo aldri - Vålerenga har jo en liten downperiode nå, gliser Thorstvedt.

Feelgood-show

Tufte IL vant faktisk 2-0, i en kamp der det ble delt ut to røde kort i løpet av 2 x 10 minutter.

En av dem som hverken scoret eller ble utvist, var Lars Olav (29). Han sikret seg derimot autografene til sine motspillere etter kampslutt. Ifølge TvNorges nettsider er det å øke autografsamlingen en viktig motivasjon for å være med på serien.

- Det er fullt lovlig, vet du. Dette er jo hobbyen min!, protesterer han når Dagbladet.no spør om det å jage autografer fra motspillere er korrekt oppførsel for en fotballspiller.

Trener Thorstvedt nekter å kjefte.

- I England hørte jeg faktisk om noen som bytta drakter i pausen, he he. Autografsamling er et instinkt for denne gutten. Å undertrykke dette instinktet kan faktisk være farlig, spøker han.

Heia Tufte, som er basert på danske FC Zulu, har premiere på TvNorge mandag. Thorstvedt tror naturlig nok programmet blir bra.

- Dette er et feelgood-show, uten konflikter eller utdriting. Gutta fungerer veldig bra sammen, og har faktisk utviklet seg ferdighetsmessig på veldig kort tid, hevder han.  

AUTOGRAFJEGER: Lars Olav sikret seg autografen til motspillerne etter kampen. Men unngikk kjeft fra Erik Thorstvedt.