Kampklare «Idol»-håp

Gjengen i «Idol» er kanskje landets mest nervøse i dag. Tusenvis av nordmenn skal vurdere om de er bra nok. Da blir det ikke bedre av at gutta i juryen er mannsgriser.

Det er første-uka-på-folkehøgskole-stemning i KomiStudio på Økern i Oslo. Av 3500 påmeldte fikk 50 stykker g-nøkkelen til videre deltakelse i TV2s serie «Idol» - og vi sitter blant ti opprømte som skal konkurrere i kveldens program.

To går videre til sluttfinalene. Dette er det andre av fem programmer med ti utvalgte deltakere. Og serien er populær. Da Orji Okoroafor og Guro Dugstad gikk videre fra første runde sist fredag, fulgte 537000 seere sendingen.

Flørt og smil

Blant de konkurrerende i studio dagen før dagen er tonen likevel lys og ytterst vennlig.

- Vi oppfatter hverandre ikke som konkurrenter i det hele tatt. Vi er en gjeng som er veldig glad i det vi driver med, sier Mette Mari Leseth (24) fra Bjugn.

Hun får støtte av de andre ni.

- Men det er utvilsomt sterke personligheter i «Idol». På festen etter den første runden var det umulig å få oppmerksomhet. Alle ville markere seg, sier Liv-Jorunn Håker (23) fra Molde.

Alle er enige i at det i dag er særdeles viktig å gå etter følgende huskeliste: Husk teksten, flørt med kamera, vær deg selv og smil!

- Men det skal ikke mye til for å vippe ut når du står der. Det er mye nerver, forsikrer Maurice Adams (27) fra Moss og Volda.

Fått kjeft

Juryen med Lena Midtveit, Ole Evenrud, Morten Ståle Nilsen og lederen Jan Fredrik Karlsen har fått mye kjeft for sin «hard mot de myke»-politikk.

Deltakere og seere har ment at de var altfor strenge mot de unge og håpefulle. I denne idolgjengen finner de både støtte og motstand.

- De har vært utrolig flinke med tilbakemeldinger, og når det skal velges ut noen få stykker av 3500 - da sier det seg selv at de er nødt til å være strenge. Dessuten må du lære deg å tåle kritikk også, om du virkelig har tenkt å bli artist, sier Liv-Jorunn og Maurice.

- Men jeg har problemer med at de er noen mannsgriser. Ole og Jan Fredrik i juryen har flere ganger kommet med kommentarer som «hun så skikkelig bra ut i dag». De bemerker utseendet ganske ofte. Det har irritert meg skikkelig, sier Mette Mari og får støtte blant flere av jentene.

NÅ ELLER ALDRI: To av disse ti går videre til sluttfinalene etter kveldens «Idol»-program på TV2. Det er seerne som avgjør hvem ved innringning. Forrige fredag ble 144478 stemmer registrert. Fra venstre foran: Liv-Jorunn Håker (23), Jonas Groth, Merete Bjerkli (17), Linn S. Andersen (16) og Maurice Adams (27). Andre rekke f.v. Marte Marie Gjestrum (19), Mette Mari Leseth (24), Rune Sæter (26) og Gaute Ormåsen (19). Bak: Birgit Høva (21).
BARE GODE VENNER: Birgit Høva hjelper Liv-Jorunn Håker med siste innspurt, selv om de konkurrerer i dag.