TRUET AV TALIBAN: Afghaneren Faizullah Muradi rekruttert som tolk for de norske kampstyrkene i Afghanistan. I løpet av sine to år i aktiv tjeneste var Faizullah involvert i noen av de hardeste kampene norske militære enheter har utkjempet. Da Norge trakk seg ut ble han overlatt til seg selv. Soldatløftet «ingen bror får bli igjen» viste seg å være tomme ord. Faizullah ble sporet opp av Taliban, som truet ham og familien på livet. Foto: Fra boka «Ingen bror får bli igjen», gjengitt med tillatelse fra Gyldendal Forlag.
TRUET AV TALIBAN: Afghaneren Faizullah Muradi rekruttert som tolk for de norske kampstyrkene i Afghanistan. I løpet av sine to år i aktiv tjeneste var Faizullah involvert i noen av de hardeste kampene norske militære enheter har utkjempet. Da Norge trakk seg ut ble han overlatt til seg selv. Soldatløftet «ingen bror får bli igjen» viste seg å være tomme ord. Faizullah ble sporet opp av Taliban, som truet ham og familien på livet. Foto: Fra boka «Ingen bror får bli igjen», gjengitt med tillatelse fra Gyldendal Forlag.Vis mer

Kamptolken Faizullah: «Ingen bror får bli igjen» var tomme ord

Les utdrag av boka om krigen, flukten og sviket.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Over havet: Ingen av oss hadde padlet før. Det gikk i sikksakk og sirkler utover, og kanskje var vi omtrent midtveis da vi mistet retningen i mørket. Jeg var redd, for jeg kunne ikke svømme. Det tror jeg ikke noen av de andre kunne heller. Vi fortsatte å padle og trodde vi var kommet fram til Hellas da vi så noen menn som sto på elvebredden.

En av dem var bevæpnet. Vi visste ikke om det var politiet eller nye menneskesmuglere, men fulgte instruksen om å stikke hull på båten så de i alle fall ikke kunne sende oss tilbake til Tyrkia.

Men i stedet for å ønske oss velkommen, skjelte de oss ut etter noter. Det viste seg at vi hadde padlet i ring og var kommet tilbake til den tyrkiske siden med kurderen som nå sto og pekte på oss med maskingeværet sitt. Siden vi hadde fulgt rådet om å punktere båten før vi gikk i land, måtte vi nå blåse opp enda en båt før vi kunne padle over på ny.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn