Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan avsløre om Jackson er pappa

Debbie Rowe kan bli spurt om hvem som er biologisk far til barna hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Litt før klokka 21.30 i kveld norsk tid ankom  Debbie Rowe, Michael Jacksons fraskilte kone, rettssalen i Santa Barbara. Nærmere klokka 23 inntok hun vitneboksen. Rowe innrømmet å ha løyet om Michael Jackson i intervjuet.


Bodde ikke sammen

Hun identifiserte seg som Deborah Rowe Jackson, men sa at hun foretrakk å bli kalt frøken Rowe.

På spørsmål om forholdet til Jackson, sa hun at de to har kjent hverandre i 20 år.

- Vi har vært venner og vi har vært gift, sa hun, og la til:

- Vi har aldri delt hjem.

Vil beskytte privatlivet

Rowe er innkalt for å  fortelle om en videoinnspilling der hun snakker til fordel for popkongen og forteller at han er en helt vanlig, omsorgsfull familiefar. Aktoratet i saken mot Jackson hevder at Rowe uttalte seg positivt om sin tidligere ektemann i håp om å få besøke barna sine, Prince (8) og Paris (7).

På forhånd har dommer Rodney Melville antydet at Rowe kan bli spurt om detaljer rundt videointervjuet og at han ikke vil tillate at spørsmålene går inn på private detaljer om forholdet mellom Jackson og Rowe, skriver CNN.

Spekulerer i barnas opphav

PÅ VEI INN I RETTEN: Michael Jackson på vei inn i retten i går kveld norsk tid sammen med mamma Katherine og pappa Joe. Det er dag nummer 40 for Jackson. Som vanlig vinket han til fansen før han gikk inn. Det er stor spenning knyttet til at eks-kona Debbie Rowe kan innta vitneboksen i kveld. Foto: SCANPIX
PÅ VEI INN I RETTEN: Michael Jackson på vei inn i retten i går kveld norsk tid sammen med mamma Katherine og pappa Joe. Det er dag nummer 40 for Jackson. Som vanlig vinket han til fansen før han gikk inn. Det er stor spenning knyttet til at eks-kona Debbie Rowe kan innta vitneboksen i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Men mange tror at det blir vanskelig å unngå mer intime detaljer under vitnemålet. Kommentator Roger Friedman i Fox News har spådd at vitnemålet kan avsløre Jacksons familieliv på en måte som ryster retten og ryster popstjernen i grunnvollene.

- Det verste hun kan gjøre, er å svare på spørsmål om barnas opphav, skriver Friedman.

- Det er blitt meg fortalt at hun i så fall vil bli nødt til å medgi at Jackson ikke er far til Prince og Paris.

Debbie Rowe har hele tida hevdet at de to barna hun fødte, ble unnfanget på vanlig måte. Mange har betvilt dette, og i årevis har det vært spekulert i om Jacksons barn ble unnfanget ved kunstig inseminasjon.


«En åpen hemmelighet»
Ifølge Friedman er sannheten enda verre: Han hevder at Rowe var surrogatmor for barna og fikk innplassert befruktede egg begge ganger. Og sæddonoren skal ikke være Michael Jackson.
- Denne åpne hemmeligheten ble avslørt av en tabloidavis i London i fjor, og Rowe har bekreftet dette overfor venner, skriver Friedman.

Barna har flere ganger blitt skjult under tepper og sjal når Jackson har vært ute med dem. Et av de få bildene av sønnen Prince viser en gutt med mørkblondt hår og tilsynelatende lys hud.

-Løy i videointervju

Fox-kommentatoren skriver at Rowe også kan fortelle ting som vil være til Jackos fordel. Han avviser at Rowe ble bedt om å spille inn et positivt intervju for å få treffe barna. Tvert imot skal intervjuet ha blitt gitt på barnemorens eget initiativ, og hun tok ifølge Friedmans kilder selv kontakt med Jackson og tilbød seg å hjelpe ham.

Hun ble ikke betalt for intervjuet, og hun leste ikke fra manus da hun snakket varmt om den sex-tiltalte superstjernen.

- Faktisk meldte hun seg frivillig. Jeg er blitt fortalt at ikke det var noen som ba henne gjøre det, skriver kommentatoren.

Dette stemmer ikke. Micheal Jackson skal ha spurt henne om hjelp, kommer det fram i vitnemålet til Rowe. Hun bekreftet at hun ikke leste fra manus. Men hun skal ikke ha fortalt sannheten om Michael Jackson.

Da hun ble spurt om hun snakket sant under intervjuet, innrømmet hun - etter en lang pause- at hun hadde løyet. Hun rakk ikke å utdype hva det var hun hadde løyet om før retten tok kvelden.

Ingen kontakt

I intervjuet innrømmer Rowe at hun ikke tilbrakte bryllupsnatten med ektemannen og at hun sjelden har vært på Neverland. Hun avviser å svare på spørsmål om unnfangelsen av barna og sier at hun ikke var fysisk tiltrukket av Jackson da hun giftet seg med ham. Hun forteller også at de to giftet seg fordi hun var gravid.

Jackson skal ikke ha takket eks-kona for at hun forsvarte farsegenskapene hans offentlig. Han besvarte ikke telefonoppringningene hennes verken da eller ni måneder senere, da anklagene om barnemisbruk ble offentlig kjent, skriver Friedman.

Friedman påstår også at Rowe ikke har sett barna sine etter at hun ga intervjuet i 2003.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!