Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan bety slutten for Rock City

Har ikke penger til driften neste år.

KAN VÆRE OVER: Rock Ricty i Namsos fikk 1,9 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Det er ikke på langt nær nok til å videreføre driften.
Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix
KAN VÆRE OVER: Rock Ricty i Namsos fikk 1,9 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Det er ikke på langt nær nok til å videreføre driften. Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mange fikk ekstra kulturpenger etter KrF og Venstre reforhandlet neste års statsbudsjett med regjeringspartiene.

Men Rock City i Namsos var ikke blant dem.

Derfor ser det nå ut til at ressurssenteret for pop og rock må legge inn ørene som følge av pengemangelen fra regjeringa og samarbeidspartiene.

Snipp, snapp, snute? Rock City i Namsos har slitt med økonomien fra første driftsår. Pop og rocksenteret mistet 4,1 millioner kroner i regjeringas forslag til budsjett neste år, og endte opp med et samlet offentlig tilskudd på 1,9 millioner.

Det kuttet blir stående, noe som trolig betyr kroken på døra for Rock City.

- Per nå er det ikke midler til å videreføre driften, og det syntes vi selvsagt er leit. Vi møtte mye positivitet fra alle partiet på Stortinget da vi fortalte om våre behov, så det er trist at vi ikke er blitt prioritert, sier Andreas Prytz, daglig leder i Rock City.

- Er dette spikeren i kista for Rock City Namsos?

- Det må eier Namsos kommune vurdere. Noe drift i 2015 er allerede klarlagt, men omfanget er uvisst. Dette er et dyrt anlegg å drifte, sier han.

Blek men fattet Prydz sier han ikke var overraska over utfallet av budsjettforhandlingene, og at stemningen på kontoret i dag er «blek men fattet».

Ordfører i Namsos, Morten Stene (AP) har tidligere sagt at han ikke helt ser for seg hvordan de skal kunne drive Rock City videre med støttebeløpet som ble forespeilet i statsbudsjettet.

- Det her er jo veldig ferskt og vi vet ikke hva det kommer til å bety for Rock City. Men det er klart at det er veldig dramatisk. Vi var trygge på at vi skulle få det samme tilskuddet som vi har fått til nå, vi har fått fart på Rock City. Men 1,9 millioner er nesten det samme som null. Det er for lite til å klare å opprettholde farten i det vi holder på med. Vi er i dag uten daglig leder, og det ser ikke ut til at vi har mulighet til å ansette en ny slik situasjonen er nå. Det er en mørk dag, sier han sa forslaget til statsbudsjett ble lansert.

Nå er det klart at Rock City ikke får mer penger.

SER MØRKT UT: Andreas Prytz i Rock City vet ikke hva fremtiden har å bringe. Foto: Anders Grønneberg.
SER MØRKT UT: Andreas Prytz i Rock City vet ikke hva fremtiden har å bringe. Foto: Anders Grønneberg. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling