Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan bli butikker på nye Deichman

Ny rapport skisseres løsninger med butikker i bygningen.

HER KAN DET BLI BUTIKKER:
Tomta i Bjørvika i Oslo der byggingen av Deichmanske hovedbibliotek er i gang.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HER KAN DET BLI BUTIKKER: Tomta i Bjørvika i Oslo der byggingen av Deichmanske hovedbibliotek er i gang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Oslo (NTB): Biblioteket kan få opptil 7.000 kvadratmeter til butikklokaler.

Det kommer fram i en rapport Kultur- og idrettsbygg i Oslo (KID) har utarbeidet på oppdrag for Byrådet, skriver Aftenposten. I rapporten ser man på hvilke alternativer det nye byrådet har for utleie.

I de to mest radikale alternativene blir det foreslått å fylle hele underetasjen og førsteetasjen med næringslokaler til butikker, bevertning og/eller konferanser. Arealene utgjør totalt 7.602 kvadratmeter. I det tredje alternativet er det kun de tre øverste etasjene som foreslås brukt til kontorlokaler, mens den nederste delen av bygget forbeholdes bibliotek.

Flere av alternativene vil uansett bety at arealet som gjenstår til bibliotekdrift tilsvarer omtrent størrelsen på dagens bibliotek, skriver Aftenposten. Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap, avviser imidlertid at butikker ligger inne i deres planer:

- Jeg ønsker ikke å gå inn konkret på hvilke type leietakere vi ser etter, men butikker tror jeg er veldig lite aktuelt. Det er ikke den type leietakere vi ønsker oss. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media