Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kan bli digitale analfabeter

Barn som ikke får spille dataspill.

TIDLIG LÆRING: Barn bør få spille dataspill fra tidlig alder, viser undersøkelser. Foto: Morten Holm / SCANPIX
TIDLIG LÆRING: Barn bør få spille dataspill fra tidlig alder, viser undersøkelser. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

||| Barn som ikke får spille dataspill fra tidlig alder kan bli digitale analfabeter, advarer kulturavdelingen i Rogaland fylkeskommune.

- Barn som ikke får prøvd seg på dataspill kan bli hengende etter. For å kunne agere i dagens samfunn må du ha en digital kompetanse. Du må kunne beherske datamaskiner og nettet, sier Ine Marit Torsvik Bertelsen i fylkeskommunen til Stavanger Aftenblad.

Hun mener barna kan begynne når de er 3-4 år.

- Det kan bli et skille mellom dem som behersker spill og det digitale og dem som ikke behersker det. I Danmark er det undersøkelser som viser at digital analfabetisme koster samfunnet over 70 milliarder i året, sier hun.

Bertelsen mener barn flest bør begynne å spille spill i tre-fireårsalderen, men ser heller ingen problemer med at de begynner enda tidligere.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling