- Kan bli en fildelingens Che Guevara

Pirate Bay-rettssaken blir et teater.

IKKE ALVORSTYNGET: Gottfrid Svartholm Warg (til venstre) og Peter Sunde er to av de tiltalte i saken mot The Pirate Bay, som starter i morgen tidlig. De to lover at rettssaken kommer til å bli et teater. FOTO: EXPRESSEN
IKKE ALVORSTYNGET: Gottfrid Svartholm Warg (til venstre) og Peter Sunde er to av de tiltalte i saken mot The Pirate Bay, som starter i morgen tidlig. De to lover at rettssaken kommer til å bli et teater. FOTO: EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet.no): I morgen tidlig starter rettssaken mot The Pirate Bay — nettsiden som titusener av nordmenn bruker for å søke opp og deretter laste ned spill, film, musikk og programvare.

Rettssaken anses som svært viktig, særlig av underholdningsbransjen. De tiltalte, derimot, anser det som skal skje for å være totalt uten konsekvenser for dem.

- Dette er en politisk rettssak, helt enkelt. Den handler ikke om juss, men politikk. Og uansett hva som skjer kommer The Pirate Bay til å leve videre, sa talsmann Peter Sunde på en pressekonferanse i Stockholm søndag formiddag.

Vil ramme inn regningenSe hele pressekonferansen her:

De tiltalte i saken - Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde og Carl Lundström — risikerer å måtte betale millionerstatning og kan dømmes til maksimalt to år i fengsel.

Men de enorme erstatningsbeløpene skremmer ikke Sunde eller Svartholm Warg. - For å si det sånn, jeg har allerede mer gjeld enn jeg klarer å betale i Sverige, og jeg bor ikke lenger i landet. De kan gjerne sende en ny regning. Jeg kommer til å ramme den inn og henge den opp på veggen, sier Svartholm Warg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer