Anmeldelse, Martin Ernstsen, Sult

Kan bli en ny klassiker

Martin Ernstsen har laget tegneserie av Hamsuns «Sult». Den bør bli hans definitive gjennombrudd.

SULT-TEGNESERIE: Skritt for skritt blir Knud Pedersen til en absurdistisk, rund og maskotaktig gul versjon av seg selv. Illustrasjon fra boka
SULT-TEGNESERIE: Skritt for skritt blir Knud Pedersen til en absurdistisk, rund og maskotaktig gul versjon av seg selv. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vakker, intens, humoristisk og nervepirrende, Martin Ernstsens tegneserieversjon av Knut Hamsuns «Sult» har potensial til å bli en klassiker, akkurat som originalen.

Tegneserier basert på litterære forelegg, såkalte tegneserieadaptasjoner, er en sjanger i medvind. Før var det i Donald eller i Illustrerte klassikere man som oftest leste slike, men nå har en ny bølge med ambisiøse adaptasjoner kommet, som ikke bare vil gjenfortelle en historie, men også stå på egne ben kunstnerisk. I Norge kom Geir Moen med sin overskuddspregede versjon av Peer Gynt for noen år siden.

Nå er det tegneren Martin Ernstsen som har satt seg fore å pusse på «Sult», en annen av juvelene i norsk litteraturkanon, og han får den virkelig til å skinne!

Spennende møte

Ernstsen er ikke er blant våre aller mest kjente serieskapere, men han er veletablert og har en rekke kritikerroste tegneserier for både barn og voksne, som «Eremitt» og «Fugløya», bak seg. Han har en lett og luftig tegnestil hvor det er menneskene, og ikke bakgrunnene, som står i sentrum, og historiene har gjerne absurde elementer og både sort og hvit humor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer