Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan bli familiefest for Dylan & sønn

NEW YORK (Dagbladet): Bob Dylan har vært i platebransjen i 32 år og ble i går Grammy-nominert for fjorårets bittersøte utgivelse «Time Out of Mind». Kanskje vil Grammy-juryen hedre den grånende sangeren med et trofé for Årets album? Eller går veteran Paul McCartney av med seieren?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamlingene kan dessuten bli lurt av Babyface som i går fikk flest nominasjoner av alle med sine åtte, inkludert en for «The Day» som Årets album. Han konkurrerer der med «This Fire» av Paula Cole, «Time Out of Mind» av Bob Dylan, Paul McCartney med «Flaming Pie» og «OK Computer» av Radiohead.

Og kanskje blir det familiefest i Radio City Music Hall. Bob Dylans sønn Jakob er nominert både alene og sammen med sin gruppe Wallflowers.
Trofeene blir delt ut i New Yorks berømte Radio City Music Hall den 25. februar. Seremonimester blir Kelsey Grammer fra TV-programmet «Frasier». I Norge er Grammer best kjent for sin rolle som Frasier i TV-serien «Cheers».

Kvinner og eldre menn

Eldre menn dominerer Grammy-kategorien for mannerock mens de kvinnelige artistene dominerer nesten alle andre kategorier på årets liste. Bare tenåringene Hanson bryter kvinnedominansen i nominasjonene for Årets plate. De nominerte der er «Where Have All the Cowboys Gone?» av Paula Cole, «Everyday Is A Winding Road» av Sheryl Crow, «MmmBop» av Hanson og «I Believe I Can Fly» av R. Kelly og Shawn Colvin med «This Fire».

Men de grånende herrer er alene blant de nominerte til Beste mannlige rockesanger.

Her er David Bowie som nylig fylte femti, med «Dead Man Walking», Bob Dylan med «Cold Irons Bound», John Fogerty med «Blueboy», John Mellencamp med «Just Another Day» og selveste The Boss, Bruce Springsteen, med «Thunder Road».

Det er lavere gjennomsnittsalder på de kvinnelige rockerne, som omfatter Fiona Apple, Meredith Brooks, Ani Difranco, Abra Moore og til slutt Patti Smith som vel drar snittet litt opp.

Mariah Carey, Paula Cole, Shawn Colvin, Jewel og Sarah McLachlan konkurrerer i år om å bli Beste kvinnelige popsanger. Babyface, Elton John, Maxwell, Seal og Duncan Sheik vil slåss om denne tittelen blant gutta.

Beste nye?

Puff Daddy og Paula Cole som i alt fikk sju nominasjoner hver, skal konkurrere med tenåringene Hanson og Fiona Aplle, Erykah Badu i kategorien Beste nykommer.

Bak Puff Daddy og Cole kommer R. Kelly og Badu med fem nominasjoner hver.

Kategorien for Årets beste sang består av «Don't Speak», skrevet av Eric Stefani og Gwen Stefani, framført av No Doubt, «How Do I Live», skrevet av Diane Warren og framført både av LeAnn Rimes og Trisha Yearwood, «I Believe I Can Fly», skrevet og framført av R. Kelly, «Sunny Came Home», skrevet av Shawn Colvin og John Leventhal og framført av Colvin, samt «Where Have All the Cowboys Gone?» skrevet og framført av Paula Cole.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!