Anmeldelse: Beforeigners, HBO Nordic

Kan bli høstens tv-snakkis

Skitr! «Beforeigners» er en spinnvill blanding av tullball og kjempeambisjoner.

MYSTISK: «Beforeigners» er HBOs første norskproduserte serie, og handler om mennesker fra fortida som på mystisk vis begynner å dukke opp i nåtida. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har summet kraftig rundt «Beforeigners» i lang tid allerede, og det er ikke så rart. HBOs første norske dramaserie har masse til felles med kanalens mest populære serier: Et intrikat mysterium, særegent sci fi-plott, og kostymearbeid som skriker etter prisnominasjoner.

Men om du ønsker deg et norsk «Game of Thrones» eller «Westworld», kan du bli skuffa. «Beforeigners» er ingen ode til sjangerseriene den sammenliknes med. Snarere en parodi på dem. Og på veldig mye annet.

Den kan fort bli høstens store tv-snakkis.

Fremvandrere

Vi starter i samtidas Oslo, der noen merkelige skikkelser begynner å poppe opp av vannet utenfor operataket. Forresten et av flere tegn på at serien er tilpasset et internasjonalt publikum: Her er har de klart å smelte sammen moderne signalbygg og norrøn vikingarv på et vis som burde gjøre enhver mellomleder i Innovasjon Norge grønn av misunnelse.

De nyankomne hevder at de kommer fra fortida, og blir møtt av den overtidsarbeidende politimannen Lars (Nicolai Cleve Broch), som er på vei til å ringe psykiatrisk legevakt da han blir obs på et nyhetsinnslag. Det viser seg at fenomenet gjentar seg i kystområder over hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer