Kan bli mer «Beforeigners»

Serieskaperne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad har begynt å skrive på sesong to av den første norske HBO-serien.

Første norske HBO-serie: Eilif Skodvin og Anna Bjørnstad har lyst til å videreutvikle «Beforeigners»-universet. Foto: Carina Johansen
Første norske HBO-serie: Eilif Skodvin og Anna Bjørnstad har lyst til å videreutvikle «Beforeigners»-universet. Foto: Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På uforklarlig vis dukker de opp i Oslofjorden. Såkalte fremvandrere fra steinalderen, vikingtida og 1800-tallet som mer eller mindre motvillig må integreres i dagens samfunn. Det skaper naturlig nok forviklinger.

HBOs norske storsatsing «Beforeigners» har siden premieren 21. august høstet mange lovord. Dagbladets anmelder kaller serien «en spinnvill blanding av tullball og kjempeambisjoner».

De to første episodene er de mest sette episodene av en førstesesong noensinne på HBO Nordic i Norge.

Dramabestiller Hanne Palmquist i HBO Nordic er utrolig glad for den fantastiske mottagelsen serien har fått både i og utenfor Norge:

– «Beforeigners» viser at det er mulig å skape en seersuksess når man tør satse på originalitet og kvalitet.

Selv om ingenting er avgjort, har serieskaperne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad allerede begynt å skrive på nye episoder.

– Alle de kunstnerisk involverte ønsker å gjøre en sesong to. Slik sesong én slutter er det uvanlig mange veier å gå.

Tidligere har radarparet kommet opp med særegne serieunivers som «Lilyhammer» og «Roeng». De har skrevet manus for «Torsdagsklubben» og «Rikets røst». De er dessuten gift. Selv om de også jobber med prosjekter hver for seg, skjer det noe spesielt når de setter hodene sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer