Kan bli NRKs siste storproduksjon

NRK er i gang med opptakene til storsatsingen «Erobreren». Epokedramaet kan bli statskanalens siste.

PÅ SETTET:  Kåre Conradi har hovedrollen som Jonas Wergeland i NRK sin dramaserie «Erobreren». Det kan bli statskanalens siste storproduksjon. Foto: Erling Hægeland
PÅ SETTET: Kåre Conradi har hovedrollen som Jonas Wergeland i NRK sin dramaserie «Erobreren». Det kan bli statskanalens siste storproduksjon. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går var Dagbladet på innspillingen av NRKs dramaserie «Erobreren», som er kanalens største satsing på lang tid. Seks episoder à en time skal spilles inn, og fortellingen er basert på Jan Kjærstads bøker om den suksessrike tv-personligheten Jonas Wergeland.

- «Erobreren» er den største serien vi lager siden «En udødelig mann» og «Harry og Charles». Det er kostbart å lage historiske drama, derfor kan ikke NRK gjøre det hvert år. Men vi må lage historiske drama innimellom. Hvis ikke vi gjør det, gjør ingen det, sier sjef for NRK Drama, Hans Rossiné.

Tv-serien skal sendes i 2012, og tidsperspektivet strekker seg fra 1964 til 1999. Epokedrama sies å være ti prosent dyrere å lage enn samtidsdrama, og ettersom «Erobreren» skal skildre miljø fra fire tiår på en så troverdig måte som mulig, blir kostnadene deretter.

- Å lage drama er kostbart, å lage historiske drama dyrere. «Erobreren» er langt dyrere enn samtidsdramaet «Himmelblå», serien ligger i et høyere prissjiktet, sier Rossiné til Dagbladet.

Drastiske kuttforslag NRK skal spare 100 millioner kroner, og på mandag ble det lagt fram forslag om hvor kuttene kan skje. Ett er å «sette ut all produksjon av drama for voksne, barn og ungdom». Om det blir iverksatt, kan storsatsingen «Erobreren» med Kåre Conradi i hovedrollen, bli den siste for statskanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer